1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Volvos nye motorer på trapperne
0

Volvos nye motorer på trapperne

Volvos nye motorer på trapperne
0
0

Volvos splinternye VEA ( Volvo Engine Architecture) familie af firecylindrede, turboladede benzin og dieselmotorer er på begyndt produktion.

Svenskerne offentliggjorde i dag at de første udgaver af motorformen er kommet i produktion på fabrikantens fabrik i Skövde, Sverige. Den nye motorstrategi kommer i kølvandet på lignende projekter fra konkurrenter som BMW og Volvos nye familie af motorer reducerer de forskellige komponenter mellem benzin og dieselmotorer med 60 % og muliggør produktion af alle motorer på samme produktionslinje.

Den svenske bilfabrikant sagde at de havde investeret i omegnen af to milliarder kroner i Skövde fabrikken i forbindelse med produktionen af de nye motorer.

Introduktion i år

Ifølge Volvo vil VEA familien af firecylindrede benzin og dieselmotorer sammen med hybridenheder eventuelt erstatte de nuværende otte forskellige motortyper over tre forskellige platforme. De nye enheder vil blive introduceret i modelprogrammet mellem 2013 og 2015 og i udgangspunktet vil S60, V60, C60, V70, XC70 og S80 få nye motorer.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Næste skridt for Volvo er introduktionen af den modulære SPA (Scalable Product Architecture) der vil blive anvendt på en lang række modeller begyndende med den nye XC90 i 2014. Den nye platform er blevet udviklet sammen med de nye motorer.