1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Audi viser S1 Quattro
0

Audi viser S1 Quattro

Audi viser S1 Quattro
0
0

Audi har afsløret S1: en firehjulstrukken, 230-hestes udgave af Audi A1.

Audi har udsendt billeder og fulde detaljer på deres nye 230-hestes S1 Quattro, den hurtigste A1 model siden den ekstremt begrænsede A1 Quattro. Det er den første model til at få S1 navnet siden den legendariske Gruppe B rallybil, Sport Quattro fra 1980’erne.

Bilen bliver udstyret med en ny udgave af Audis 2.0-liters TFSI motor og S1 vil være monteret med en sekstrins manuel gearkasse. Som i alle S-modeller vil S1 have firehjulstræk, i dette tilfælde et Haldex-baseret system i dur med S3 og Golf R.

Audi hævder at den nye generation af Haldex-systemet i S1 er blevet opsat for at gøre bilen mere ’dynamisk’, med et elektronisk spærredifferentiale der skal samarbejde med ESP-systemet for at gøre S1 mere agil.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Affjedringen er blevet modificeret kraftigt, med forbedret respons fra styretøjet og en ny multi-link affjedring bag. Audi siger at S1 er ’sporty og fast’ og er udstyret med variable dæmpere fra standard.

Til at komplimentere de ekstra heste har S1 fået 310mm skiver for og en større hovedcylinder. Som standard er bilen monteret med 215/40-17 dæk der kan opgraderes til 225/35-18 tommer.

Den vil være tilgængelig som tredørs eller mere kostbar femdørs Sportback model og klarer 0-100 km/t på 5.8 sekunder mod en topfart på 250 km/t.

De danske priser er endnu ukendte, men forventes offentliggjort før Geneve Motor Show næste måned.