1. Home
  2. Bilmærker
  3. Bentley
  4. Bentley viser os et glimt af fremtidens designsprog
6

Bentley viser os et glimt af fremtidens designsprog

Bentley viser os et glimt af fremtidens designsprog
0
6

Bentley har på motorshowet i Genève netop løftet sløret for en konceptbil, der efter sigende viser os fremtidens designelementer hos de britiske herskaber. Navnet er ‘EXP 10 Speed 6’, og koncepten viser således briternes bud på en luksuriøs, high performance to-sæders coupé med et moderne design håndlavet i intet mindre end de bedste materialer med avancerede performance-teknologier under hjelmen. Luksuriøsiteten rent designmæssigt udtrykkes såvel igennem en ifølge Bentley ‘muskuløs karrosse’, hvoraf en række aerodynamiske former tilmed spiller en stor rolle, alt imens koncepten stadig skal ligne en rigtig Bentley.

Og den ligner da også en Bentley. Ikke nødvendigvis af form, men det er ikke til at tage fejl af for- og baglygterne, der med et lille løft er så godt som revet ud af Continental-modellerne. Det er der sågar intet galt i, for dét er Bentley, og så passer det perfekt til den nye koncept, der dog ikke kan løbe fra at ligne de britiske konkurrenters coupé i form af Jaguar F-Type en smule. Den mørkegrønne farve ‘British Racing Green’ bringer os ligeledes tilbage til starten af 1900-tallet, hvor den for første gang blev brugt på britiske biler og siden da er blevet brugt hos både Aston Martin, Jaguar såvel som Bentley. Vi er altså ikke i tvivl om, at det er en ægte britisk vogn, vi har med at gøre.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Inspiration til Continental

Linjerne og formen i sig selv er altså af den futuristiske slags og dermed noget, som Bentley formentlig vil arbejde videre med. Enten i form af at hente inspiration fra EXP 10’eren til de nye Continental-modeller eller ved faktisk at sætte koncepten i produktion. Idéen udelukkes nemlig ikke, i det Wolfgang Dürheimer, bossen hos Bentley Motors, udtaler, at “EXP 10 Speed 6 kunne blive en fremtidig modelserie ved siden af Continental GT og dermed definere sin indtræden i sektoren, og stylingen af den nye EXP 10 Speed 6 kan ligeledes inspirere fremtidige modeller i Bentley-familien”.

Det fjerner lidt af effekten af oversætte fra engelsk til dansk, så vi beholder lidt af det poetiske kick, i det han fortsætter og siger, at “This is not just a new sports car concept – but the potential Bentley sports car – a bold vision for a brand with a bold future”, der kort kan opsummeres til, at EXP 10’eren ikke blot er en sportsvogn i form af et koncept men derimod sportsvognén.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Ved brug af en række 3D-lignende materialer kommer den nye konceptbil virkelig til at ligne en bil, der stadig kun er i konceptfasen. Det ses blandt andet på frontgrillen, der ikke længere blot er flad men derimod meget runde – hele fronten er meget rundere, og det lægger op til en masse gode billeder. Ved hjælp af denne 3D-lignende geometri kan man sågar kun se selve frontgrillen, hvis man kigger lige på og næsten ikke fra siderne af. Det samme gør sig gældende bagpå, hvor LED-baglygterne ‘stikker ud’ af resten af karrossen sammen med udstødningen, der er med til at give bilen et overordentligt fedt soundtrack.

Formerne går sågar igen i kabinen, hvor man altså ikke er i tvivl om, at man sidder i en britisk luksussportsvogn. Det er to-sæders coupé, og armene kan slænges trygt i midterkonsollen af bilen, der ligeledes består af en 12”-touch skærm og virkelig tager de kurvede former til sig. Det kan ikke beskrives bedre end på billederne, for det er simpelthen surrealistisk på et eller andet mærkværdigt plan. Midterkonsollen præges ligeledes af gearstangen, der af en automatisk gearkasse er meget ordinær. Alt lige fra speedometer til omdrejningstæller er styret digitalt, men om det skyldes samme grund som hos Lexus LFA, hvor omdrejningstælleren analogt simpelthen ikke kan følge med, kan vi endnu ikke vide.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Kender ikke til specifikationerne

For selvom den nye konceptbil fra Bentley ser overordentligt godt ud med de mørkegrønne og brune detaljer igennem hele kabinen såvel som det mørkegrønne eksteriør, ja så kender man altså ikke til de tekniske specifikationer af bilen. Højst sandsynligt fordi det endnu blot er en konceptbil, men mon ikke vi i form af en endelig produktionsvariant ville blive mødt af en ottecylindret benziner på den gode side af 500 hestekræfter. Eller det er måske kun drømmetænkning?