1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Caterham fremviser AreoSeven konceptbil
0

Caterham fremviser AreoSeven konceptbil

Caterham fremviser AreoSeven konceptbil
0
0

Caterham har under forberedelserne til Singapores Formel 1 Grand Prix fremvist deres nye konceptbil. Modsat en traditionel Caterham har AreoSeven et futuristisk karosseri der dækker alle hjul, moderne led lygter og et LCD display erstatter traditionelle instrumenter. For at spare vægt er hele bilen bygget af kulfiber, et tema der fortsætter med interiøret. Caterham har yderligere sparet forrude og tag væk, om end manglen på tag er noget andre Caterham ejere kan nikke genkendende til. Anstrengelserne har fået vægten ned på sølle 650 kilo. Hvis bilens størrelse virker bekendt, er det sandsynligvis grundet undervognen, som er lånt fra deres seneste CSR model.

Under hjelmen ligger der en 237 hestes Ford Duratec motor, en 6 gears manuel gearkasse leder de mange hestekræfter til baghjulene. Resultatet er 365 hestekræfter per ton eller cirka det samme som en Ferrari 458 Italia. Som noget nyt er bilen udstyret med launch control, antispind og ABS bremser, 0-100 tiden er angiveligt under 4 sekunder.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Caterham har store planer for fremtiden, i de kommende år vil de lancere en ny sportsvogn i samarbejde med Renault, som adskiller sig fra Seven modellen, der har været i produktion siden 1970’erne.