1. Home
  2. Baggrund
  3. Clarkson fyret: “BBC er nogle f**king r**huller”
41

Clarkson fyret: “BBC er nogle f**king r**huller”

Clarkson fyret: “BBC er nogle f**king r**huller”
0
41

Det er ikke mere end ved at være et par uger siden, at den 54-årige tv-vært fra programmet “Top Gear” Jeremy Clarkson for alvor blev hevet frem i medierne grundet en suspendering fra BBC. En suspendering der nu har ført til en fyreseddel for Clarkson. Jo, han er da på grund af sine til tider spydige og racistiske kommentarer tit omtalt i medierne verden over, men denne gang skyldtes det noget helt andet, for selvom briten, som vel at mærke er manges – inklusiv os selv – idol, er enormt morsom og altid kan få smilet frem på folk gennem sine racistiske kommentarer og generelle holdning til ting, ja så gik det denne gang over gevind. I hvert fald hvis man spørger BBC, da der den 10. marts blev indrapporteret en sag vedr. det fact, at Clarkson efter showet havde slået en af producerne, Oisin Tymon, efter et skænderi, da der blev serveret koldt mad for tv-værten.

Hele episoden skulle have fundet sted fire dage forinden selve indrapporteringen, som Jeremy Clarkson vel at mærke selv stod for, og hvad der ‘spicer’ det hele en smule mere op, er det fact, at Clarkson var hurtigt på pletten – eller i dette tilfælde dørtrinnet – for at undskylde overfor produceren dagen efter. Den næsten 2-meter høje tv-vært, som igennem 25 år har underholdt os bilfanatikere som vært på “Top Gear” sammen med James May og Richard Hammond, har ifølge flere internationale medier nemlig banket på producerens dør på hjemmeadressen. Døren blev aldrig åbnet, men ifølge vidner kunne man høre Clarkson sige, at han udelukkende var der for at snakke, og man må derfor gå ud fra, at det skyldtes episoden den forrige aften. Hvorfor åbnede Tymon ikke døren, såfremt han var hjemme? jo, hans overlæbe skulle angiveligt være revnet, og så må man jo gætte sig til hvorfor han ikke turde.

Jeremy indrømmer sin(e) fejl

Clarkson var desperat. Desperat efter at få produceren til at glemme alt om episoden, men da tv-værten dagen efter blev suspenderet af BBC, stod det pludselig klart, at hans forsøg på at glemme alt om episoden tydeligvis ikke lykkedes. Og hvad kan man så lære fra det? Jo, Jeremy Clarkson bryder sig i hvert fald ikke om koldt mad lige efter et show, og så bakkes han 100 procent op af sine medværter i form af Hammond og May. Richard Hammond og James May har efter episoden nemlig givet udtryk for, at de på ingen måde vil fortsætte Top Gear-showet, som sendes på BBC 2 i bedste sendetid hver søndag, uden Clarkson. Deres profiler på de sociale medier har blandt andet været nærmest rødglødende, og hashtagget #StillUnemployed (stadig uden job) er blevet hevet frem fra gemmerne. Ikke nok med det har diverse britiske journalister forsøgt at få en kommentar fra alle tre værter, og da de banker på James Mays dør bliver de mødt af en glad og smilende langhåret mand, der udtaler at Clarkson har dummet sig, men alligevel er elsket af begge medværter.

“Det er med stor beklagelse, at jeg i dag har fortalt Jeremy Clarkson, at BBC ikke vil forlænge hans kontrakt. Det er ikke en beslutning, jeg er sprunget let og elegant hen over. Beslutningen er taget på baggrund af store overvejelser af de fremlagte facts og efter at have snakket med både Jeremy Clarkson og Oisin Tymon” udtaler Tony Hall, Lord Hall of Birkenhead, direktør hos BBC.

Suspenderet imens en intern eftersøgning hos BBC stod på. Det var såmænd fint nok og helt fair. Det er nemlig ikke første gang, at Jeremy Clarkson har været på kanten til at miste jobbet – sidst set i deres Argentina-special, hvor nummerpladen på hans bil, en Porsche 928, efter sigende skulle referere til Falklandskrigen og bevidst chikanere de argentinske indbyggere. Ifølge BBC var det ikke et bevidst valg at sætte nummerpladen på Porschen, men faktum er at de tre værter og resten af tv-holdet blev politieskorteret ud af Argentina. Der blev aldrig gjort mere ved det før suspenderingen; den suspendering som nu har medført, at Jeremy Clarkson er blevet fyret efter den seneste episode med Oisin Tymon.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

Det på trods af at over en million seere af det populær bilshow over hele verden på internettet har bragt deres underskrift på, at Jeremy Clarksons suspendering skulle ophæves, og tv-showet skulle starte igen hurtigst muligt. Det kommer formentlig ikke til at ske, selvom BBC ifølge kilder allerede har fundet en vært til at erstatte den lalleglade 54-årige brite. Der er tale om Chris Evans: han er radiovært i England og er tilmed kendt for sin enorme, eksklusive bilsamling, der blandt andet huser en Ferrari 250GTO fra 1963. Han har sågar været med i programmet før, og man bør ikke være i tvivl om, at han bestemt er en kandidat til rollen som “den nye Clarkson”.

Showet hænger i en tynd tråd

Men kan showet fortsætte med Richard Hammond, James May og Chris Evans som værter? Hvis vi følger tidligere udsagn fra de to gamle værter, nej, eftersom de ikke optager flere episoder uden Clarkson. Hvis Top Gear skal fortsætte, skal BBC altså ud og finde et helt nyt team, og det er måske ikke så lige til. Top Gear er nemlig et af de største og mest kendte tv-shows over hele verden, og der ryger efter sigende årligt omkring 500 millioner danske kroner ind på BBCs konto udelukkende fra dette program. Der vil være mange om buddet, men svært at finde de rette værter til at kunne opretholde seertallene på et af verdens største tv-shows.

“BBC havde egentlig ikke et valg. At Jeremy Clarkson angiveligt skulle have slået en kollega ser vi på med meget strenge øjne” udtaler Glenn Hayes, partner i advokatfirmaet Irwin Mitchell.

Jeremy Clarkson HAR dummet sig. Både mht. episoden med Oisin Tymon, som han i 20 minutter først havde verbalt provokeret efterfulgt af en knyttet næve i ansigtet, men for kort at opsummere tidligere episoder drak han tilbage i juli 2008 en gin og tonic, imens han sad bag rattet af en pick-up truck. I november samme år joker han med, hvordan lastbilchauffører myrder prostituerede, og fem måneder senere kalder Clarkson den daværende premierminister for en “en-øjet skotsk idiot”. Efterfulgt af mange flere hændelser havner de så i episoden i Argentina i slutningen af 2014, så at sige han har dummet sig vil ikke være forkert. Overhovedet. Tværtimod, for det har han, men spørgsmålet er, om det er en fyring værd.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Men nu kan den seneste episode godt lægges på hylden. Efter han blev suspenderet talte han ved et velgørenhedsshow og udtalte, at direktionen hos BBC er nogle “f**king r**huller”, så man kan principielt set også sige, at han selv var ude om det. Med det sagt skal det hele ikke blive alt for negativt, og det var han klar over. Han nævner nemlig, at han vender tilbage til Dunsfold Park, hvor den populære Top Gear “test track” ligger, for at køre en sidste omgang, og så var der auktion om en passagerplads i bilen med ham. Højeste bud for pladsen endte på lige over en million danske kroner, og de går selvfølgelig til velgørenhed.

Det er fuldstændig underordnet, hvilken bil de kommer til at køre i på Clarksons sidste omgang rundt på den famøse bane, for det er slet ikke pointen. Pointen er, at det er enden på en 25 år lang æra og starten på et nyt kapitel for Jeremy Clarkson. Han kommer i hvert fald ikke med på Top Gear-teamet igen, imens sagen endnu er uklar hvad angår hans to medværter. Tony Hall udtaler til slut, at Top Gear forventes at rulle over skærmene allerede igen næste år.