1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Danmarks billigste stationcar
0

Danmarks billigste stationcar

Danmarks billigste stationcar
0
0

D.26 januar vil Dacia Logan MCV blive introduceret hos de danske Dacia forhandlere, og det er til en pris som gør den til Danmarks billigste stationcar.

For 109.990 kr. får man tre års garanti og et bagagerum som rummer 573 liter. Dette er endda mere end Renault Mégane Sport Tourer, mens Dacia trods det er Renaults undermærke har ét års garanti længere.

Dacia Logan MCV er stationcarmodellen af Sandero, hvilket betyder man får mere benplads på bagsædet, bedre bagageplads, andre motorer og mulighed for mere udstyr. Merprisen for stationcarudgaven er blot 10.000 kroner.

Med en længde på lige knap 4,5 meter og akselafstand på 2,6 meter, er målene i Logan MCV meget tæt på bilerne i klassen over – eksempelvis Renault Megane Sport Tourer. Alligevel er der mere bagagerumsplads i Logan MCV end den førnævnte franskmand – samtidig er bagagerummet 254 liter større end i Dacia Sandero.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Ligesom resten af Dacia programmet er udstyrsvarianterne Base og Ambience. Senere kommer dog en mere veludstyret variant ved navn Laureate. Motorudvalget inkluderer de to 75 hestes benzin og dieselmotorer fra Sandero, men Logan MCV byder også på en 90 hestes diesel og 90 hestes 0.9 liters turbobenzinmotor. Den sidstnævnte motor vil kun kunne fås i kombination med højeste udstyrsvariant, Laureate. Den lille turbomotor er præcis den samme vi kender fra Clio og Captur.

Base-udstyrsniveauet absolut på ingen luksus, og her er kun det nødvendige. Isofix på bagsdæset, splitbagsæde og tagrails. Det betyder man selv må rulle vinderne op, drømme sig til musikken og aircondition klares ved manuelt at rulle vinduerne ned.

“Det er vigtigt at have en indgangsversion som prismæssigt slår tonen i Dacia Logan MCV an. Men det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke forventer, at netop den billigste version kommer til at stå for en ret stor del af Dacia Logan MCV salget. Det forventer vi kommer til at ligge i mellemversionen, som i Dacia sproget hedder Ambience”, siger Informationschef i Renault og Dacia Søren Hyltoft.

Ambience byder på lidt mere, og her starter priserne ved 114.900 kr. med den 75 hestes benzinmotor. Elruder, fjernbetjent centrallås, tågeforlygter og Dacia Plug & Radio, med Bluetooth telefoni, Radio m CD og MP3 indgang er standard.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Topmodellen Laureate koster 134.990 kr. med den turboladede benzinmotor, som er den eneste motor i kombination med denne udstyrsvariant. Laureate har fra standard fartpilot, indfarvede sidespejle med varme, kørecomputer og aircondition. For 1.990 kr. kan man tilkøbe parkeringssensor, mens rat og gearknop i læder blot koster 990 kroner ekstra.