1. Home
  2. Baggrund
  3. Danskerne køber stadig flere og større biler
0

Danskerne køber stadig flere og større biler

Danskerne køber stadig flere og større biler
0
0

Bilsalget i 2014 oplevede endnu en stigning ligesom de foregående år, og er dermed nu oppe på et nyt rekordhøjt niveau. Branchen forventer dog ikke, at rekordstimen fortsætter i år.

“Bilsalget i 2014 adskiller sig fra de andre rekordår ved, at danskerne har købt større biler, især er SUVs og den lille familiebils popularitet stærkt stigende. Tidligere var det mikrobilerne, der trak bilsalget op. Befolkningens tro på bedre tider er helt sikkert medvirkende til den voksende købelyst efter større biler”,

siger administrerende direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup.

Tabellen viser, at salget af mikrobiler er faldet med 12 procent fra 2013 til 2014, mens salget af SUV’er er steget med 70 procent og salget af biler i klassen “lille familiebil” er steget 23 pct. i samme periode. Også de prismæssigt dyre luksusbiler, MPV’er og sportsvogne oplever et stigende salg fra 2013 til 2014.

“Eksplosionen af leasingaftaler har overrasket branchen i år. Der er leaset næsten 40 procent flere personbiler i år. De mange leasingaftaler er helt klart medvirkende til, at salget af større biler er højere sammenlignet med sidste år. Det er nemlig oftest de lidt større biler, som forbrugerne vælger at lease. Ved leasing lægges en lavere indkøbspris til grund for afgiftsberegningen i forhold til almindelig salg”.

Salgsoversigt 2014

Antallet af privatleasingaftaler har haft en meget kraftig stigning. Fra januar til november 2014 steg antallet af privatleasingaftaler med 123 % ift. året forinden. Markedet for erhvervsleasingaftaler steg også med flotte 27 %.
AutoBranchen Danmark vurderer, at danskerne i 2015 fortsat vil købe større biler, men at selve bilsalget vil falde med cirka 5 % – dermed vildet samlede personbilsalg blive cirka. 176.000.

“De indikatorer, der påvirker bilsalget, som fx privatforbruget, eksporten og beskæftigelsen for 2015 peger alle i en positiv retning. På baggrund af disse fremskrivninger, forventer vi, at bilforbruget bliver højere i 2015 men ikke at antallet af solgte biler vil stige”, siger Jens Brendstrup.