1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. De nye S-modeller fra Audi
0

De nye S-modeller fra Audi

De nye S-modeller fra Audi
0
0

De nye S-modeller fortæller Audi selv er til dagligdagen, men det er langtfra alle, som vil komme til at bruge den i dagligdagen med en startpris på over 1,3 millioner kr.

De nye S-modeller som inkluderer S6 og S7 har begge en V8-biturbomotor med 420 hk og en slagvolume på 4,0 liter. Drejningsmomentet er på hele 550 Nm fra 1.400-5.200 omdrejninger i minuttet.

0-100 km/t på 4,6 sekunder

Accelerationstiden fra 0-100 km/t er klaret på 4,6 sekunder i Audi S6, mens den i S6 Avant og S7 Sportback tager 4,7 sekunder. Brændstoføkonomien i S6 og S7 Sportback er 10,4 km/l ved blandet kørsel, mens den er 0,1 km/l mindre i S6 Avant.

Brændstoføkonomien er blevet bedre end før, hvilket man kan takke det nyudviklede cylinderstyringssystem som hedder ”cylinder on demand” for. Systemet frakobler fire af de otte cylindre, når motoren kører i dellastområdet.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Som standard har de tre nye S-modeller den 7-trins S Tronic tilføjet samt det permanente firehjulstræk, quattro.

Ekstra køredynamisk

Adaptive air suspension sport er også standard, og denne stramt afstemte luftaffjedring med reguleret støddæmpning sænker karosseriet på Audi S7 Sportback med 10mm, mens det er 20mm på Audi S6. Systemet Audi drive select har udover luftaffjedringen også indflydelse på ekstraudstyrskomponenter såsom sportsdifferentialet og den dynamiske styring.

Cirka 20 % af karosseriet er tilmed fremstillet i let aluminium for at holde vægten nede og sikkerheden oppe.

Du kan nemt genkende de nye Audi S-modeller

Fælgene er i størrelsen 8,5 J x 19 og kører på dæk i størrelsen 255/40 med bremsesadler med S6- eller S7-logo på de forreste bremseskiver.
Udover store fælge byder Audi S6 og S7 dog også på udvendige detaljer såsom stødfangerne, singleframe-kølergrillen, afgangsrørene samt aluminiumslooket på sidespejlene. Lygterne er xenon plus-forlygter med LED-dagskørelys og LED-baglygter.

Læs også:  Valg af Bilmåtter og Sædeovertræk til Bilen: Hvorfor Er De Vigtige?

Interiøret skiller sig også ud med sit sportslige-elegante sort. Flere steder i kabinen finder man også pynteelementer i aluminiumslooket, hvilket inkluderer panellister og afdækninger af aluminium.
Derudover finder man 4-zoners klimaanlæg, sikkerhedssystemet Audi pre sense basic og MMI Radio med Audi soundsystem som standard.

I Audi S6 og S6 Avant er førersæde og forsædepassagersædet elektrisk indstillelige sportssæder, mens Audi S7 Sportback har S-sportssæder med integrerede hovedstøtter.

Massere af ekstraudstyr

Har man penge nok er der også massere af ekstraudstyr at tilkøbe, hvilket bl.a. omfatter head-up-display, ambientebelysning og førerassistentsystemer.
Topversionen af MMI Navigationen som hedder MMI touch kan udvides med Bluetooth-biltelefon online, som via et WLAN-hotspot giver internetforbindelse til passagererne.

Prisen for Audi S6 er 1.319.000 kr., mens merprisen er 42.000 kr. Vil man have den større Audi S7 er prisen 1.660.000 kr.

Læs også:  Guide: Sådan plejer du din bil om sommeren

Alle tre modeller forventes at blive introduceret på det danske marked i juli.