1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den første Toyota Mirai bliver leveret til dansker
0

Den første Toyota Mirai bliver leveret til dansker

Den første Toyota Mirai bliver leveret til dansker
0
0

Toyota har leveret den første Toyota Mirai til en dansk familiefar fra Holstebro. Den vestjyske familiefar bestilte sin forureningsfrie brintbil for flere måneder siden, og siden da har han vente som et barn ser frem til juleaften fortæller han.

”I virkeligheden er det her meget bedre end juleaften”, lyder det smilende fra Jacob Krogsgaard

Det var den adm. Direktør for Toyota Danmark, Kristian Krapper, som overdragede nøglerne til de nye ejere.

Jacob Krogsgaard står selv i spidsen for den danske producent af brinttankstationer H2 Logic.

”Det er en helt speciel dag. Ikke bare for os hos Toyota og for Jacob og hans familie. Men i sandhed også for Danmark. Det her er første store skridt på en fantastisk spændende rejse mod den forureningsfrie bilpark”, bemærker Kristian Krapper fra Toyota Danmark A/S.

Toyota Mirai er fritaget for registreringsafgift ligesom alle andre brintbiler frem til 2019. Danmark kan desuden bryste sig af, at være det eneste land i verden med et landsdækkende netværk af brinttankstationer – i alt er der syv. Dermed er det ikke noget problem at køre fra den ene ende af landet til den anden, da Toyota Mirai har en rækkevidde på 500 km – så man behøves faktisk slet ikke tanke.

Toyota Mirai må siges at være en særdeles miljørigtig bil, da den kun ”udleder” vand under kørslen, og brinten som tankes på bilen, bliver produceret ved hjælp af vindmøllestrøm.

Læs også:  CUPRA Tavascan: "Vi skubbede til grænserne uden at tænke på, hvad folk ville sige"

I alt forventer Toyota Danmark at kunne levere 25 Mirai i Danmark til og med udgangen af 2016.

tags: