1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Dogde genopfinder den klassiske Dart model
0

Dogde genopfinder den klassiske Dart model

Dogde genopfinder den klassiske Dart model
0
0

Dodge Dart skal afløse den upopulære Caliber, der aldrig solgte godt i Europa. Bilen er baseret på en videreudvikling af Alfa Romeos Giulietta platform og vil bl.a. anvende de velkendte MultiAir motorer fra Fiat.

Det lader til, at Dogde mener det seriøst med den nye Dart, der genopliver det legendariske navn, som 60’er bilen bar.

Chrysler og Fiats samarbejde har nu båret frugt for Chrysler og mens Alfa Romeo kan hente en baghjulstrukket platform til den næste 159, snupper Chrysler med undermærket Dogde, den forhjulstrukne platform fra Alfa Romeo Giulietta og Fiat Bravo.

Bygget til det amerikanske marked

I USA vil bilen hovedsageligt konkurrere med biler Toyota Corolla og Honda Civic, såvel som nyere rivaler som Ford Focus, Chevrolet Cruze og Hyundai Elantra. Designmæssigt adskiller den sig væsentligt fra den mere SUV-lignende Caliber, hvor vi på den nye Dart ser klassiske Dodge træk, som sigtekorns grillen og de karakteristiske LED-baglygter. Bilen har også fået et dobbelt udstødningssystem, fra storebror Charger.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

På motorfronten, vil Dart være tilgængelig med, de allerede i Europa kendte 1.4-liters MultiAir motorer fra Fiat såvel som en 2.4-liters Tigershark Chrysler-motor udstyret med MultiAir-teknologi. Der tilbydes også en Tigershark 2-liters motor med 4 cylindre. Bilen vil også kunne fås med en ny 8-trins ZF automatgearkasse.

Undervognen vil være uafhængig både for og bag, hvilket er usædvanligt i segmentet. Dette bestyrker hvad Dodge beskriver som “europæiske køregenskaber”. Der er også fokus på interiøret, hvor midterkonsollen er udsmykket med en 8.4-tommers touchscreen, i stil med BMW 1-serie.