1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Faceliftet Avensis får BMW-motorer
0

Faceliftet Avensis får BMW-motorer

Faceliftet Avensis får BMW-motorer
0
0

Toyota introducerer den faceliftede Avensis til sommer, og det inkluderer både et nyt design, nyt interiør, nye features, nye sikkerhedssystemer og dieselmotorer fra BMW. Alle disse ændringer skal gøre Toyotas Avensis mere populær igen.

Udvendig vil den faceliftede Avensis kunne kendes på den samme dynamiske stil, der er brugt til at designe Aygo og Yaris. Avensis er blevet 40mm længere og Toyota-logoet er blevet mer synligt. Frontgrillen har fået en kromlyste, der løber videre ud i forlygterne, og LED-kørelys er standard. Bagtil er der også en ny kromliste, der løber over bagenden af bilen, og ud til de nydesignede LED-baglygter.

Indvendig er der et nyt 8” multimediesystem, og instrumentpanelet er delt i to sportslige speedomtre og en omdrejningstæller. I mellemudstyrsudgaven adskilles af en 4,2” multiinformations TFT-farveskærm. Centralt i kabinen, i samme udstyrsudgave, optager en 8” stor multimedie touch skærm pladsen med mulighed for integration af navigation.

Læs også:  Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

Standardudstyret inkluderer både aircondition, fartpilot med fartbegrænser, LED-kørelys, radio/cd med Bluetooth og automatisk nødbremse. I den topudstyrsvarianten vil man også finde panoramaglastag, læderkabine, 18” alufælge og nøglefri betjening.

Motorhjelmen er blevet kraftigere og bedre isoleret, ligesom der er blevet tilføjet et nyt og kraftigere lydisolerende underdækken i dieseludgaverne. Dette betyder der er mindre støj i kabinen.

BMW-motorer

Avensis har fået revideret hele motorprogrammet, og det betyder mere økonomiske og i det hele taget bedre motorer. To dieselmotorer fra BMW har fundet vej til den faceliftede Avensis. Det drejer sig om en 112 hestes 1.6 liters, der erstatter den nuværende 2-liters dieselmotor. Den 1.6 liters motor vejer 20 kg mindre, opfylder Euro 6 kravene og er angivet til 24,4 km/l, hvilket er 2 km/l længere end den 2-liters. BMW motoren kender vi også allerede fra Toyota Verso.

Læs også:  Guide: Sådan plejer du din bil om sommeren

Det er dog første gang i en Toyota, at vi ser den 143 hestes 2-liters BMW motor. Den har desuden 320 Nm fra 1.750 omdr/min, og er dermed mere overskudsagtig. Topfarten er 200 km/t og 0-100 km/t tager 9,5 sekunder.

Toyotas 1.6 liters og 1.8 liters benzinmotorer med hhv. 132 og 147 hk er blevet mere økonomiske, og udleder samtidig mindre CO2. Forbruget er forbedret med op mod 13 %, og dette er opnået ved hjælp af højere kompression, optimering af indsprøjtningsvinklen og timingen af dette samt brugen af Teflon belægning samt lavfriktionsmaterialer generelt.

Bedre kørekomfort og mere sikkerhed

Ude på vejene vil der også være en forskel i køreegenskaberne iflg. Toyota, da både for- og baghjulophænget blevet kraftigt modificeret, for at optimere kørekomforten og bilens styreegenskaber.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Det er også i den faceliftede Avensis, at Toyota viser sin nye sikkerhedspakke Toyota Safety Sense. Sikkerhedspakken er standard og inkluderer automatisk nødbremse, der også er kendt som Pre-Collission System (PCS).

Man kan dog også få Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) og Road Sign Assist (RSA).

Den faceliftede Toyota Avensis introduceres i Danmark til sommer, og priserne forventes offentliggjort i løbet af foråret. Indtil da kan man købe den gamle Avensis fra 267.990 kr., da Toyota ønsker at rydde lageret.