1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Fiat i forhandlinger med Volvo
0

Fiat i forhandlinger med Volvo

Fiat i forhandlinger med Volvo
0
0

Fiats administrerende direktør, Sergio Machionne er ivrig efter en aftale med Volvo, som fortsat leder efter en samarbejdspartner til små biler.

Volvo har ikke længere forbindelser til Ford, efter at den svenske producent blev solgt til det kinesiske firma Geely. Volvo har for nyligt udviklet en ny serie 4-cylindrede motorer og en ny platform for mellemstore biler, men mangler endnu en platform til små biler.

Volvos administrerende direktør, Stefan Jacoby udtrykte i januar måned, at han var åben for forhandlinger med eventuelle partnere. Partnerskabet ville bl.a. bestå i at dele motorer, platforme og andre dele.

Fiats Marchionne har afsløret at han allerede har haft forhandlinger med adskillige japanske fabrikant, som menes at være Mazda samt Suzuki. Forhandlingerne skulle have drejet sig om fælles udvikling af hybridmotorer, men Fiat understreger at deres hovedfokus fortsat er forbrændingsmotorer, som de allerede har haft stor succes med.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

På trods af dette forventes en helt elektrisk udgave af Fiat 500 på markedet inden udgangen af året, ved hjælp af teknologi fra eksisterende samarbejdspartnere.

Marchionne nævnte også, at han aldrig forsøgte at forhandle en aftale med PSA Peugeot-Citroen før aftalen med GM blev indgået, da den ikke var økonomisk rentabel for Fiat. Fiat var meget tæt på at købe Opel samt Saab i 2009.