1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ford afslører: ny Focus RS får 350 hestekræfter!
30

Ford afslører: ny Focus RS får 350 hestekræfter!

Ford afslører: ny Focus RS får 350 hestekræfter!
0
30

Det har længe været diskuteret, hvor mange hestekræfter den nye Ford Focus RS ville yde, men nu har Ford endelig givet os det endelig svar – og det er 350.

Focus RS er Fords nye super-hatchback, der vil blive præsenteret ved dette års Goodwood Festival of Speed.

Helt præcist er motoren den samme 2.3 liters EcoBoost, som vi kender fra den nye Mustang. I Mustangen er ydelsen dog 314 hestekræfter, men i videreudviklingen til at gøre det til en RS-motor, er ydelsen blevet hævet med 36 hestekræfter. Motoren er desuden konstrueret i 100 % aluminium og har kun fire cylindre. Desuden vil motoren yde 470 Nm ved overboost, mens drejningsmomentet normalt er 440 Nm mellem 2.000-4.500 omdr/min. De ekstra 30 Nm opnås under fuld acceleration, og motoren kan holde momentet i helt op til 15 sammenhængende sekunder!

Motoren henter den høje ydelse ved hjælp af en ny twin-scroll turbolader med en større kompressor, der dermed øger mængden af luft gennem laderen.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Karakteristisk soundtrack

Lyden er selvfølgelig også vigtig, hvilket Ford også understreger. Ford fortæller bilen fortjener ”et kraftfuldt og karismatisk soundtrack”, og det har ingeniørerne hos Ford Performance altså arbejdet mod. Lyden vil efter sigende være karakteristisk med sin boblen og pop-pop-effekter – vi glæder os!

Får en drift-indstilling…

Med den nye Focus RS introducerer Ford en speciel drift-indstilling. Der er således forskellige køreopsætninger: Drift, Track, Sport og Normal. I drift tillader Focus RS kontrolleret overstyring.

Desuden har Focus RS det nye Ford Performance firehjulstræk med dynamisk momentfordeling, Dynamic Torque Vectoring.

Vi glæder os til at se den nye Ford Focus RS hjemme i Danmark.