1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er den nye og billigere Tesla
0

Her er den nye og billigere Tesla

0
0

Tesla har endelig offentliggjort den længe ventede Model 3 ved et event i Californien.

Trods Tesla har holdt kortene tæt til hånden, har det ikke reduceret interessen, og således er der efter cirka 24 timer allerede reserveret de første 115.000 eksemplarer af den nye elbil.

model-3-unveil.0

Model 3 er den fjerde elbil fra amerikanske Tesla, og den er lige så imponerende som de tidligere modeller. Accelerationstiderne er endnu ikke offentliggjort, men det forventes basismodellen vil accelerere fra 0-100 km/t på under seks sekunder med en rækkevidde på omkring 350 kilometer.

Desuden vil man ligesom alle andre Tesla ejere få gratis adgang til de 3.600 superchargere, som Tesla har stillet op over hele verden. I slutningen af 2017 lover Tesla dette tal vil være næsten fordoblet til 7.000!

I bilen er der fem sæder og bilen er på størrelse med en Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse. Elon Musk fortalte ved lanceringen i Californien, at der ikke er nogen anden bil i klassen, som tilbyder samme mængde kabineplads. Der er desuden også både et ”bagagerum” foran og bagi.

Læs også:  Guide: Sådan plejer du din bil om sommeren

Sikkerhedsmæssigt forventes det også, at Tesla Model S vil score fem stjerner. Elon Musk har i hvert fald skruet forventningerne i vejret, da han fortæller sikkerheden har været et af hovedfokusområderne. Desuden scorede Tesla Model S enormt godt, hvorfor det samme forventes af Model S.

Tesla-Model-3-9

Den store efterspørgsel betyder også, at Tesla har forøget kapaciteten fra deres såkaldte GigaFactory, således den nu kan producere 500.000 batterier om året! Med den øgede kapacitet bliver fabrikken den fabrik i verden, som producerer flest lithium ion batterier. Faktisk vil fabrikken producerer flere lithium ion batterier end alle andre andre i øjeblikket gør tilsammen!

De første leveringer af Model 3 vil finde sted i slutningen af 2017. Prisen i USA for Model 3 er cirka det halve af Model S, men hvad Model 3 ender med at koste danskerne er endnu uvist.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

tesla-model3-press-1