1. Home
  2. Baggrund
  3. Intet firmabiludsalg på brugtmarkedet til januar
0

Intet firmabiludsalg på brugtmarkedet til januar

Intet firmabiludsalg på brugtmarkedet til januar
0
0

Omkring nytår plejer forhandlerne at kunne købe stort ind fra leasingselskaberne, men plejer er død.

Situationen skyldes leasingselskaberne sender et mindre antal brugte firmabiler ud på markedet end tidligere. Virksomhedernes køb af biler har simpelthen ikke været særligt stort i 2010.

”Vi kan konstatere, at der er en stor efterspørgsel efter tre-fire år gamle, brugte firmabiler, og selv om leasingselskaberne får mange tusinde biler ind omkring nytår og sælger en stor del af dem videre til bilforhandlerne, så forventer vi ikke, at det vil medføre faldende priser i år, efterspørgslen er ganske enkelt for stor,” vurderer Jan Lang, markedsanalytiker fra BilBasen.

Tidligere har presset på leasingselskaberne og bilforhandlerne været stort i julemånederne og tiden lige efter nytår. Udskiftning af firmabiler har i vid udstrækning fulgt kalenderåret, hvorfor mange firmabiler førhen er blevet udskiftet op til nytår. Men et forslag fra brancheorganisationen Finans & Leasing fik Skat til at ændre reglerne, således at medarbejdernes beskatning nu følger det antal måneder, som de har haft råderet over firmabilen.

”Regelændringerne medfører, at medarbejderne gradvist vil gå fra at skifte firmabilen op til nytår til at gøre det hen over hele året. Dét er faktisk indført, og vi ser allerede, at virksomhedernes medarbejdere benytter sig af mulighederne,” siger Henrik Bech-Hansen, administrerende direktør for et af landets største leasingselskaber Nordania Leasing.

Sådan fungerer de nye regler for beskatning af firmabilen

Efter de tidligere regler skulle det månedlige beskatningsgrundlag i de første tre år for nye og nyere biler opgøres som 1/12 af 25 % af bilens nyvognsværdi med tillæg af et beløb svarende til den årlige grønne ejerafgift. I den forbindelse blev købsåret regnet for et helt år, uanset hvilken måned bilen blev købt i. For firmabiler anskaffet i december måned var det høje beskatningsgrundlag således reelt kun gældende i 25 måneder. December blev derfor den foretrukne måned for udskiftning af firmabiler.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Skattereformen fra 2012 ændrede reglerne på 2 punkter:

  • Den grønne ejerafgift skal nu indgå i beskatningsgrundlag med 150 %
  • Det høje beskatningsgrundlag for nye og nyere biler fastholdes nu i 36 måneder. Det er dermed uden betydning på, hvilket tidspunkt af året bilen er anskaffet
  • Reglerne er trådt i kraft den 1. januar 2013 og gælder også for allerede indregistrerede biler

Kilde: BDO Danmark

tags: