1. Home
  2. Bilmærker
  3. Hyundai
  4. IONIQ – Hyundais kinderæg
0

IONIQ – Hyundais kinderæg

IONIQ – Hyundais kinderæg
0
0

Hyundai IONIQ giver nu bilkøberne muligheden for at vælge mellem hele tre teknologier. IONIQ fås som hybrid, plug-in hybrid og i en ren el-version.

De tre varianter af IONIQ er henholdsvis en hybrid med 1.6 liters firecylindret benzinmotor med direkte indsprøjtning der trækker en el-motor. Benzinmotoren yder 105 hk og elmotoren yder 43,5 hk, som tilsammen 141 hk og samlet har den et drejningsmoment på 265 Nm. CO2 udslippet er kun 79 g/km og tophastighed er 185 km/t.

Vil du have mere strøm på, men er du ikke helt klar på at droppe fossile brændstoffer, er der en plug-in hybrid´, der kmbinerer de to verdener med en 1.6 liters benzinmotor, dersamarbejder med et genopladeligt batteri med ca. 50 km rækkevidde Batteriet har en kapacitet på 8,9 kWh. CO2 udslippet er 32 g/km.

Sidste trin er ren el-drift. Et 28 kWh litium-batteri sørger for en radius på op til 280 km på en enkelt opladning – helt uden emission under kørsel. Motoren yder ca. 120 hk. Drejningsmoment på 295 Nm, mens rækkeviden er 248 kilometer og topfarten er 165 km/t.

IONIQ betyder elektrisk og unik

Navnet IONIQ er en sammentrækning af ’ion’ – betegnelsen for et elektrisk ladet atom og ’unique’. Bilen er designet til at have en minimal vindmodstand, og ligner ikke noget designmæssigt unikum, men det er heller ikke Hyundais mål med bilen.  Ifølge Hyundai skal IONIQ være en skarp konkurrent til Toyota Prius og Volkswagen E-golf.

Alle versioner af IONIQ vil være tilgængelig med branchens bedste garanti, 5 års ubegrænset kilometertal garanti på bilen samt 8 år og/eller 200.000 km på batteriet.all-new-ioniq-family-1-1