1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Jaguar viser ny XF
3

Jaguar viser ny XF

Jaguar viser ny XF
0
3

Jaguar er klar med en ny udgave af XF-modellen, og den er både hurtigere, lettere og mere effektiv end effektiv, fortæller briterne.

XF-modellen er bygget op om aluminiumsrammen fra Jaguar XE og er på motorsiden udstyret med Jaguar Land Rovers nye 2.0-liters fire-cylindrede benzin- og dieselmotorer, samt en twin-turbo 3.0-liters diesel-V6’er og en 3.0-liters V6 med turbo.

Jaguar siger, at 83% af delene på den nye XF er helt nye, samtidig med at bilen er 11% lettere og 28% stivere end forgængeren.

Der kommer altså ikke en V8 i den nye XF. Det har Jaguar fravalgt, fordi de mener, at V6-motorerne i samarbejde med den lave vægt tilbyder rigeligt med power.

Stiv fætter

XF’s konstruktion består af 75% aluminium, og det gør den nye model 190kg lettere end den gamle XF. Samtidig er vægten fordelt tæt på 50/50 over de to aksler, fordi den bagerste del af bilen hovedsageligt er lavet af stål for at få mere vægt over bagakslen.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Jaguar fortæller også, at bilen er næsten 30% mere stiv end den gamle udgave.

XF’eren deler affjedringsopsætning med den mindre XE-model, og styringen har samme elektriske servostyring som på Jaguar F-type og XE. På XF-modellen kan du tilvælge en feature, som hedder Jaguar Configurable Dynamics, som tillader dig at skræddersy indstillingen på affjedring, styring, motor og bilens 8-trins automatiske gearboks.

Selvom den nye XF er 7mm kortere og 3mm lavere end den nuværende model, er akselafstanden 51mm længere.

Og med en længde på 2960 mm mellem akslerne er XF kun en anelse kortere end BMW 5-serien. Den britiske bilproducent lover “klasse-ledende bagsædeplads med mere plads til ben og hoved”.

tags: