1. Home
  2. Bilnyheder
  3. McLaren viser vanvittig X1
0

McLaren viser vanvittig X1

McLaren viser vanvittig X1
0
0

McLaren Special Operations bygger unik aubergine-inspireret MP4-12C til Pebble Beach.

I sidste uge fik vi Can-Am Edition MP4-12C at se. En bil der synes at være en naturlig følge af originalbilens udseende og den engelske fabrikants omfattende racerhistorie. Det var netop den ting man forventede en særlig kunde kunne bestille hos McLaren Special Operations, en særlig underafdeling af McLaren, hvor penge dikterer alt og intet er umuligt. 

Så langt pengene rækker

X1 er i modsætning til Can-Am Edition en relativ dramatisk demonstration af hvad MSO er villig til at gøre, såfremt du lukker tegnebogen nok op.
Bilen er blevet bygget som en unik fortolkning af en McLaren kundes særlige fortolkning af den ultimative bil.
Klassiske indflydelser, bunkevis af krom, voluminøse linjer og skjulte baghjul er umiddelbart ikke hvad man ville forvente af de sædvanligvis teknologi-fikserede folk hos McLaren.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Bilen er designet af McLarens stylist Hong Yeo, under ledelse af designdirektør Frank Stephensen og MSO direktør Paul MacKenzie.
Indflydelserne i X1 kommer primært fra andre biler – Facel Vega, Chrysler D’Elegance Ghia, Buick Electra, Mercedes-Benz 540K og Citroën SM for at nævne nogen få. Tilsyneladende har den ydmyge aubergine også være en kilde for inspiration:

“The client liked the shiny texture of the finish,” ifølge Paul Stephensen

Klienten der bestilte bilen, var allerede indehaver af en F1, en McLaren SLR og en 12C. Så tydeligvis en McLaren entusiast af en art, men mere vides ikke.