1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mød Ladas hurtigste bil – Kalina NFR med 136 hk…
0

Mød Ladas hurtigste bil – Kalina NFR med 136 hk…

Mød Ladas hurtigste bil – Kalina NFR med 136 hk…
0
0

Lada har netop præsenteret deres hurtigste serieproducerede bil til dato ved navn Kalina NFR.

Om end Lada kæmper mod både Honda og Polestar i WTCC serien, så går det mindre tjep for sig med de serieproducerede biler. Lada Kalina NFR har nemlig blot en 1.6 liters motor med direkte indsprøjtning. Ydelsen lyder på 136 hk og 154 Nm ved 4.750 omdr/min, og disse kræfter skal håndteres gennem en femtrins manuel gearkasse. Den bliver derfor ikke just noget lyn på vejene, da den skal bruge 9,2 sekunder fra 0-100 km/t med en topfart på 203 km/t.

lada-kalina-nfr-1

Den køreklar vægt lyder på 1.215 kilo og det blandede brændstofforbrug er 11,9. Dermed er det svært at se, hvor Lada Kalina NFR umiddelbart imponerer.

Kalina NFR er topmodellen af Kalina-modelprogrammet, og derfor har Lada gået hele vejen og tilføjet en sportsaffjedring, opdateret styretøjet, givet den bedre bremser med ABS og EBD mens den ligeledes har fået både varme i spejlene og sæder samt automatiske forlygter og vinduesviskere. Af andre lækkerier på udstyrslisten finder man parkeringssensor, manuel aircondition, et anlæg med fire højtalere og et 7” display hvorfra man styrer anlægget.

Prisen bliver $12.139 og Lada producerer kun 50 eksemplarer det første år.

tags: