1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nissan overvejer ny 200SX
0

Nissan overvejer ny 200SX

Nissan overvejer ny 200SX
0
0

Nissans designdirektør, Shiro Nakamura har hentydet til, at en ny 200SX/Silvia model kunne blive genfødt. I et interview med det australske ’Drive’ magasin, udtalte Nakamura-san at Nissan planlægger at downsize deres udbud af sportsvogne.

“I much prefer smaller sports car,” sagde Nakamura. “It is the time to look at that. With 370Z, we still don’t know next generation will have a larger or smaller engine.”

Dette kunne naturligvis betyde at Nissan reagerer på det globale pres, som alle bilfabrikanter oplever for at mindske størrelsen og øge effektiviteten af deres modeller, og at afløseren til 370Z ville være en bil med mindre motor. Men det kunne også betyde genoplivningen af 200SX, en baghjulstrukken coupé der skulle konkurrere mod de gængse GTI modeller.

Den fantastiske ros som Toyota GT 86/Subaru BRZ har modtaget, må betyde at andre fabrikanter ønsker en bid af kagen, i et potentielt bugnende marked.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Og Nissan vil være mere sultne end andre, for med 200SX/Silvia sad de på hele markedet for små, sjove coupé-biler i flere år (såfremt man ser bort fra MR2), men forlod markedet i begyndelsen af årtusindet, for at fokusere på den nye og større 350Z.

Så hvor store er chancerne for en genfødt 200SX? ”If there is a market, we will do it”, fortalte Nakamura det australske Drive magasin.

Vi bliver dog nok nødt til at vente lidt endnu, taget de to år mellem koncept- samt produktionsudgaven af Toyota GT 86 i betragtning.

Men hvis GT 86 og dens Subaru søsterbil sælger godt, hvilket synes sandsynligt, kan man være ret sikker på at direktørgangen hos Nissan vil være fyldt med snak om en ny, lille, baghjulstrukken coupé.