1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Nissan Qashqai bliver endnu bedre
0

Ny Nissan Qashqai bliver endnu bedre

Ny Nissan Qashqai bliver endnu bedre
0
0

Nissan ramte en guldgruppe, da de lancerede Qashqai, og nu er der den nye generation offentliggjort – hvilket man roligt kan sige var på tide.

Qashqai blev introduceret i 2007, og fik et facelift i 2010, men på det seneste har den virket en smule gammeldags ift. den nye konkurrence i SUV-livsstilssegmentet.
Den nye model er 49mm længere end den gamle Qashqai, men både lavere og bredere.

Til Auto Express Nissans Executive Vice President fortalt den nye platform koster 30 % mindre, og de penge er i stedet på at gøre bilens kvalitet bedre.

Bagagerummet er forøget med 20 liter til 430 liter, og er blevet gjort mere praktisk, med et gulv som kan hæves og sænkes.

Motorudvalget er ligeledes opdateret, så man nu finder to benzin- og to dieselmotorer med mellem 108 til 148 hestekræfter.
Den mindste motor er en 1.5 liters diesel(dCi) med start/stop, som er angivet til hele 26,3 km/l ved blandet kørsel. CO2-udledningen er ligeledes på sølle 99 g/km. Nissan tilføjer der er arbejdet med holde motorstøjen nede, hvorfor man kan forvente et lavere støjniveau i kabinen. Vælges den større 130 hestes 1.6 dCi fortæller Nissan man kører 22,7 km/l, hvis man har manuelt gear og forhjulstræk.
Benzinmotorerne inkluderer en 113 hestes 1.2 DIG-T og 148 hestes 1.6 DIG-T med hhv. 190 og 240 Nm. Den store benzinmotor bliver dog først tilgængelig fra sommeren 2014. En CVT-gearkasse vil også være tilgængelig.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Nissan har selvfølgelig tilføjet flere sikkerhedssystemet til deres bestseller. Dermed har man bl.a. Front Collision Avoidance, Driver Attention Support, Traffic Sign Recognition mens en intelligent park assist hjælper med parkeringsmanøvrerne. Trods den nye teknologi har nogle af modellerne tabt op til 40 kilo!

Qashqai vil blive bygget i England, Sunderland, og vil på visse markeder allerede blive solgt fra januar 2014.