1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Peugeot 208 GTi offentliggjort
0

Peugeot 208 GTi offentliggjort

Peugeot 208 GTi offentliggjort
0
0

Peugeot forbereder sig på sin tilbagevenden til det seriøse GTI-marked med dette 208 GTi-koncept, der vil blive vist frem på offentligheden ved næste måneds Geneve Motor Show og naturligvis giver en forsmag på, hvordan den næste 208 GTi vil se ud.Bilen er baseret på 3-dørs udgaven af Peugeots nye hatchback, og kræfterne leveres af en 1.6-liters turboladet benzinmotor, som også kendes fra Peugeot RCZ – sammensat med en 6-trins gearkasse.

Dette giver bilen 200 hk og 275 Nm, og selvom der endnu ikke er offentliggjort nogen præstationer, må det forventes at bilen kan klare 0-100 km/t på under 7 sekunder. Peugeot 208 GTi skal konkurrere med biler som Ford Fiesta ST, Citroën DS3 Racing og den nye Renault Clio RS, og har en 36mm bredere hjulafstand for og bag, sammenlignet med den regulære 208.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Den kører på 18 tommer alufælge med fem eger, og har en spoiler på bagklappen, der giver lidt aerodynamisk stabilitet. Andre kosmetiske ændringer, består i en dobbelte forkromede afgangsrør som kigger frem fra højre side af bilen, en sænkning og nye sideskørter.

Bremserne er også blevet modificeret, og 208 GTi har nu 302mm skiver for og 249mm bag med rødlakerede bremsekalibre.

Som en hilsen til den klassiske Peugeot 205 GTi, har 208 GTi nu et logo på C-stolpen og på kølergrillen, som den originale bil.

I kabinen byder 208 GTi på et kørerorienteret interiør, med et sportsligt læderrat med flad bund, lædergearknop, pedaler i aluminium og sportssæder i Nappa-læder.

Også instrumenterne har fået et løft, med børstet aluminium og LED baggrundsbelysning. Som det er tilfældet i den regulære 208, har 208 GTi de fleste af bilens funktioner samlet på en central touchscreen i midterkonsollen.

Læs også:  Hvad er et partikelfilter?

Peugeot 208 kommer til landet omkring juni, mens lanceringsdatoen for 208 GTi endnu ikke er bekræftet. Det forventes dog at bilen kan købes før udgangen af 2012.