1. Home
  2. Advertorial
  3. Sådan finansierer du din drømmebil

Sådan finansierer du din drømmebil

Sådan finansierer du din drømmebil
0
0

Har du udset dig den bil, du altid har drømt om, skal du selvfølgelig tænke over, hvordan du vil finansiere bilen. At købe en bil er i høj grad et overvejelseskøb, som bl.a. berører din privatøkonomi.

Hvordan du vil finansiere din bil er naturligvis noget, som du bør overveje. Mulighederne er mange, så du kan med sikkerhed finde en løsning, der er tilegnet dig.

Brug penge fra din opsparing, hvis du har en

Såfremt du har en opsparing, bør du selvfølgelig bruge penge fra den. Der er ingen tvivl om, at den billigste løsning er at finansiere bilen på egen hånd. Hvorvidt det er en realistisk mulighed afhænger selvfølgelig af bilens pris og din privatøkonomi. Er din opsparing ikke stor nok til at finansiere din drømmebil, kan du evt. udskyde din drøm og fortsætte med at spare op.

Læs også:  Derfor skal du kombinere din bil- og vandreferie på Island

Det er som hovedregel ikke et krav, at du skal lægge en udbetaling, hvis du vil finansiere en bil. Det gør dog en stor fordel, hvis du har penge på kontoen, som du kan og vil investere.

Find det rigtige lån

Har du ikke mulighed for at finansiere bilen på egen hånd, kan du opsøge et låneselskab eller din bank. Der er mange låneselskaber, der kan tilbyde forbrugslån, som du f.eks. kan bruge til at betale din kommende bil med.

Skal du optage et større lån, kan det i særdeleshed betale sig at undersøge lånemarkedet. De samlede låneomkostninger kan variere markant fra låneselskab til låneselskab, da det bl.a. afhænger af rentesatsen og øvrige gebyrer.

Er det vigtigt for dig at finde det rigtige lån, bør du indhente flere tilbud. Indhenter du mange tilbud, kan du sammenligne ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), så du kan finde ud af, hvilket lån der er billigst. Herefter kan du underskrive din låneaftale og få pengene udbetalt.

Læs også:  Opdag hvordan nem lufthavn parkering gør din rejse bedre

Du får et stort overblik over de danske låneselskaber på MONEYBANKER.com/dk/, hvor du også kan finde ud af, hvilke lånetyper du kan vælge mellem.

Overvej at få et bilkøbsbevis

Er du på udkig efter den perfekte bil, kan du overveje at få et bilkøbsbevis. Bilkøbsbeviset er dit bevis for, hvor mange du kan låne til en bil – altså en form for forhåndsgodkendelse. Det er en stor fordel at have et bilkøbsbevis, da det giver dig mulighed for at tage en hurtig beslutning, uden at du skal tale med din bank eller dit låneselskab.

Hvad med privatleasing?

Kan du ikke låne penge til din drømmebil, kan du undersøge mulighederne for privatleasing. Der er flere og flere danskere, der vælger at lease en privatbil, hvilket du også kan vælge at gøre. Vælger du at privatlease en bil, kan du slippe for at lægge et stort beløb på én gang. Du skal i stedet lægge en mindre udbetaling og betale en månedlig leasingydelse, hvorfor det ikke er nødvendigt at skulle låne penge.

Læs også:  Din bils stand er afgørende

Der er stort set ingen grænser for, hvilke biler du kan lease i dag. Det kunne f.eks. være en bil fra Audi, Mercedes, BMW eller et helt fjerde bilmærke.

moneybanker