1. Home
  2. Bilnyheder
  3. SEAT Mii – Ny sporty bybil fra SEAT
0

SEAT Mii – Ny sporty bybil fra SEAT

SEAT Mii – Ny sporty bybil fra SEAT
0
0

Det lå i kortene, at en VW Up!-model ville blive præsenteret af SEAT, men vi kendte ikke det endegyldige design eller navn. – Vi kan nu fortælle navnet er SEAT Mii, og du kan se billederne nederst i artiklen.

SEAT er Volkswagen Groups sporty mærke med spansk aggressivitet, og det vises selvfølgelig derfor endnu en gang med designet. – Bagfra er det specielt lygterne som trækker opmærksomhed, da de er trekantet.

Alejandro Mesonero-Romanos som er chef for det nye SEAT design udtaler:

“Den er moderne, den har en stærk personlighed, men den støjer ikke. Mii giver en fornemmelse af moderne og tidløst produktdesign. Hver detalje er præcist defineret, men uden én linje for meget. Med Mii gør vi sportslig smarthed og designkvalitet opnåelig for alle.”

SEAT fortæller yderligere, at der indeni er lagt vægt på en oplevelser af 1. klasses kvalitet, hvilket bliver understreget med ergonomien.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Mii måler 3,56 m,, hvilket gør det nemt at smutte ind på selve de mindste parkeringspladser. – Bagagerummet rummer dog 251 liter, og kan forøges til hele 951 liter!

Motorer i SEAT Mii

Under motorhjelmen finder man en ny generation af motorer, som indeholder den 3-cylindrede 1.0 liters motor med enten 60 eller 75 hk. – Tophastigheden er henholdsvis 160 og 171 km/t.

Teknologien som har været i hovedsædet med motorerne er selvfølgelig brændstoføkonomien, som er mellem 21,3 og 23,8 km/l.

Det er Ecomotive-versionerne som man skal kigge efter, hvis man vil køre hele 23,8 km/l, og have en CO2 emission på 97 g/km. Tanken er på 35 liter, hvorfor man bør kunne køre over 830 km på én tank! – Senere vil der komme en CNG-drivlinje, som reducerer CO2-emissionen til kun 86 g/km!

Høj sikkerhed – Mii bremser selv

SEAT Mii kan blandt andet udstyres med City Safety Assist, så den i farlige situationer bremser af sig selv. – Det er en lasersensorer som registrerer de andre biler i trafikken, og advarer dermed chaufføren i faresituationer.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Den nye Mii har en egenvægt på kun 854 kg, hvilket er opnået ved hjælp af højstyrkestål og nogle steder formhærdet stål. – Derudover kan vi fortælle, at sideairbags bliver standard, og de er gjort ekstra store for at beskytte hele overkroppen.

Klar til Danmark i 2012

Du vil kunne finde SEAT Mii i Danmark fra efteråret 2012. – Vi ved endnu intet om prisen men vi regner med VW Up! vil koste omtrent 100.000 kr., hvorfor SEAT Mii må prissættes omkring 90.000 kr.

tags: