1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Skoda planlægger ny SUV
0

Skoda planlægger ny SUV

Skoda planlægger ny SUV
0
0

At skabe en rigtig SUV er det næste logiske skridt for Skoda, ifølge Eckhard Scholz der er formand for den tjekkiske fabrikants tekniske bestyrelse.

Fabrikanten producerer allerede Skoda Yeti, men mener at der er plads til at udvide deres 4×4 modeludvalg. Ifølge Sholz er SUV-segmentet meget interessant, da det er et af segmenterne med størst volumen i Europa, Rusland og Kina.

Skoda er allerede i færd med at udvikle en produktionsklar udgave af Mission L, en mellemstor hatchback der skal passe ind mellem Fabia og Octavia.

Efter dette, vil vi se næste generation af Skoda Octavia, der vil blive lanceret i 2013, baseret på den nye MQB platform fra VW og højest sandsynligt med større udvendige mål.

Efter dette, nævner Sholz at en ny SUV er højest på listen over Skodas prioriteter. Han glæder sig over Yetis succes, men mener at der er plads på markedet til både en større og en mindere Skoda SUV.

Læs også:  Golf 8 Facelift: 50-års Jubilæet for den ikoniske model

Den nye model vil være en del af Skodas overordnede strategi, som består i at øge deres produktionsvolumen til 1.5 million biler om året. Sidste år solgte Skoda 250,000 biler i Kina og Sholz mener at bilfabrikanter der ikke satser på de voksende markeder, vil få svært ved at overleve.

“We have two very important things. One is the product. Second is the market. That’s the difference between Skoda and some of our competitors. Some of them stay in the European market, and that’s not enough. We go into international markets. That’s a hard job, but it’s the only chance.”