1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Større og mere rummelig Kia Optima
2

Større og mere rummelig Kia Optima

Større og mere rummelig Kia Optima
0
2

KIA taler med store bogstaver, når de forklarer om den nye Optima, som KIA selv forklarer har en førsteklasses kabine og banebrydende teknologi.

Optima er blevet forøget med 10mm til 4.855mm, ligesom akselafstanden også er vokset med 10mm til 2.805 mm. Både bredden og højden er dog også vokset med hhv. 25mm(1.860 mm) og 10mm(1.465 mm). De større dimensioner betyder selvfølgelig mere plads i kabinen, hvilket har resulteret i både bedre loftshøjde og skulderpladsen foruden bedre benplads på bagsædet. Derudover er bagagerummet også blevet øget med fem liter til 510 liter.

Designmæssigt kan den faceliftede Optima kendes på den nye signaturfront, ligesom LED-baglygterne i halo-design giver bilen en mere moderne lyssignatur.

Indvendig har KIAs hold af designere haft fokus på at skabe et moderne interiør. Materialekvaliteten er også forbedret, hvilket betyder der er gjort brug af flere bløde materialer, stof og læder i naturlige farver samt ægte syninger langs instrumentpanel og døre.

Instrumentpanelet er også blevet markant mere lækkert med et display øverst og en betjeningszone nederst – således skal man som chauffør ikke fjerne øjne fra vejen, hvis man hurtigt har brug for nogle informationer.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Som noget nyt tilbyder KIA også et premium lydanlæg i form af et 590W Harman Kardon soundsystem. Desuden skal man ikke tænke på, at mobilen som streamer musikken løber tør, da Optima vil kunne være udstyret med en trådløs oplader til mobiltelefoner!

50 % stærkere karrosseri

Optimas gør brug af et unikt karrosseri, som omfatter flere højstyrkematerialer end før. Dette hjælper på sikkerheden, ligesom den passive sikkerhed også er blevet forbedret vha. en række aktive og automatiske sikkerhedssystemer. KIA har i alt syv airbags – Frontairbag til fører og forsædepassager, knæairbag til føreren, to sideairbags foran og to gardinairbags.
Karrosseriet er desuden 8,6 kg lettere end det gamle, og torsionsstivheden er blevet forbedret med 50 %.

Smarte aktive sikkerhedssystemer

Forneden kan du se en liste over de aktive sikkerhedsteknologier, som den nye Optima kan udstyres med:

  • Advanced Smart cruise Control – også kaldet adaptiv fartpilot (bilen holder automatisk afstand til forankørende biler.
  • Autonomous Emergency Braking – Et radarsystem registrerer en potentiel kollision og bremser bilen til stilstand
  • Lane Keeping Assist System – retter bilen op, hvis systemet registrerer, at bilen er ved at forlade vognbanen, uden chaufføreren har gjort brug af blinklyset.
  • High Beam Assist – skifter automatisk mellem nær- og fjernlys
  • Speed Limit Information Function – viser hastighedsgrænsen vha. kamerabaseret vejskiltegenkendelse
  • Blind Spot Detection – advarer chaufføren når en bil befinder sig i førerens blinde vinkel.
  • Rear Cross Traffic Alert – advarer om andre biler bagved, når man eksempelvis bakker ud af en parkeringsbås.
Læs også:  Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+: Sporty og effektiv

Mere komfortabel og nu med mulighed for elektronisk undervogn

Komforten og bilens stabilitet skulle også være forbedret i Optima, således den bliver bedre på længere ture. Med det lettere og stivere karrosseri fortæller KIA også, at undervognen bedre kan isolere vibrationer og stød fra eksempelvis dårlig vejbelægning.

Servostyringssystemet er også nyt i form af det elmotordrevede R-MDPS. KIA fortæller det giver en bedre styrefølelse, er hurtigere og har en mere lineær respons på ratbevægelserne.

Skal komforten være helt i top, så tilbyder KIA en elektronisk reguleret undervogn som ekstraudstyr. Vha. en række sensorer kan undervognen ændres fra sportsopsætning til mere komfort.

Opgraderede dieselmotorer og kommende plug-in-hybrid

Alle motorer opfylder Euro 6-standarden, og det er den opgraderede 1.7 liters CRDi dieselmotor, som forventes at blive den mest solgte variant i Europa. Den 1.7 liters CRDi-motor yder nu 141 hk og 340 Nm mod hhv. 136 hk og 325 hk. Desuden er CO2-udledningen reduceret med 14 % til 110 g/km.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

Senere kommer der et større udbud af motorer, hvilket bl.a. inkluderer en effektiv plug-in-hybrid af Optima, som vil blive introduceret allerede i 2016. Senere viser KIA også en high performance-sedan baseret på Optima!

Vil man have automatgear tilbyder KIA den syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse DCT. DCT-gearkassen fås dog kun til den 1.7 liters CRDi-dieselmotor.

Salget af den nye KIA Optima starter i Europa i fjerde kvartal af 2015, men først skal den lige præsenteres ved Frankfurt Motor Show d.15 september 2015. Optima er selvfølgelig også omfattet af den unikke syv års garanti op til 150.000 km.