1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Tesla-biler får alligevel fuld afgiftsrabat
0

Tesla-biler får alligevel fuld afgiftsrabat

Tesla-biler får alligevel fuld afgiftsrabat
0
0

Det var ellers planen, at Tesla ville blive en helt del dyrere efter nytår, men det har EU sat en stopper for.

I oktober blev der indgået en ny aftale der betød, at priserne på elbilernes luksusmærke, Tesla, ville stige helt enormt. Det blev nemlig besluttet, at man ville bevare afgiftsrabatten på elbiler, men kun på den del af registreringsafgiften som ikke oversteg 800.000 kroner. Dette ville have gjort en Tesla markant dyrere, men EU-kommissionen har i sidste øjeblik fået stoppet det.

Iflg. EU-kommissionens konkurrencedirektorat kan dette loft nemlig sammenlignes med statsstøtte til de billigere elbiler, og det må man ikke! Skatteministeriet og skatteministeren, Karsten Luritzen fra Venstre, er derfor i gang med at finde en løsning.

Løsningen bliver højst sandsynligt, at man i første omgang fjerner loftet. Den endelige løsning vil blive præsenteret i dag, når forslaget skal andenbehandles i folketinget. Hvis man ikke bliver enige om at hæve loftet, så vil alle elbiler fra nytår blive pålagt den fulde registreringsafgift.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Karsten Lauritzen lægger ikke skjul på, at han nu i stedet vil finde en anden model, hvorpå han kan få beskattet de dyreste elbiler uden at overtræde EU-reglerne.