1. Home
  2. Baggrund
  3. Top 10: De bedste råd til en billigere bilforsikring

Top 10: De bedste råd til en billigere bilforsikring

Top 10: De bedste råd til en billigere bilforsikring
0
0

Mange bilister synes, at bilforsikringer kan virke store og tunge at danse med. Men ved at følge 10 simple råd, kan du nemt og hurtigt gøre din bilforsikring billigere og spare mange penge. Mikonomi.dk viser dig hvordan her:

1. Selvrisiko
Selvrisikoen har den mest direkte indflydelse på prisen på din bilforsikring. Du bør derfor overveje om din selvrisiko skal være høj med en lav forsikringspræmie. Eller om din selvrisiko skal være lav og du så derimod betaler en høj forsikringspræmie. Vælger du en høj selvrisiko, anbefales det, at du sideløbende har en opsparing. På den måde kommer eventuelle skader ikke til at ødelægge din økonomi.

2. Adresse
Det kan betale sig, at gøre dit forsikringsselskab opmærksom på eventuelle nylige eller kommende flytninger. Priserne er som regel højere i områder med tæt trafik, såsom i storbyerne, hvorimod priserne i de mindre byer er lavere. Dette skyldes, at der er større risiko for skader i et meget trafikeret område, end der f.eks. er ude på landet, hvor antallet af bilister er lavere.

3. Dækningen
Hvis din bils værdi er meget lav kan du overveje at droppe kaskoforsikringen, som dækker skader på din egen bil. Hvis skaderne kan blive dyrere at reparere end hvad forsikringen kan dække, så kan du med fordel spare kaskoforsikringen væk. Derudover bør du overveje, om du har for mange forsikringer eller for få. Med for mange forsikringer betaler du for mere end du bruger, hvorimod du med for få forsikringer kan risikere at det bliver rigtig dyrt, når du ikke er dækket ordentligt ind.

Læs også:  Tre familievenlige elbiler du kan finde hos Biltorvet

4. Mængderabat
De fleste forsikringsselskaber tilbyder rabatter, hvis du samler dine forsikringer og lignende aktiviteter hos et selskab. Det kan f.eks. være din indbo-, hus- og elektronikforsikring. På den måde får du også et bedre overblik over dine forsikringer og hvor meget du betaler for dem.

5. Bliv elitebilist
Som elitebilist skal du have kørt bil i mange år – og vel at mærke gjort det skadefrit. Du får til gengæld en billigere bilforsikring, en lavere selvrisiko, ekstra dækninger på din bilforsikring samt en selvrisiko og forsikringspræmie, som ikke stiger, selvom du anmelder skader. Vilkårene og fordelene varierer fra selskab til selskab.

6. Parkér din bil et sikkert sted
Giv dit forsikringsselskab besked, hvis du har mulighed for at parkere din bil i en garage derhjemme. Du nedsætter dermed risikoen for at din bil bliver udsat for tyveri i løbet af natten, i modsætning til hvis du f.eks. holder parkeret langs en offentlig vej.

Læs også:  Audi SQ7 opgraderes på design og teknologi

7. Installer sikkerhedsudstyr
Ratlås, startspærre og lignende sikkerhedsforanstaltninger vil få nogle forsikringsselskaber til at sænke din årlige forsikringspræmie. Grunden til dette er, at du på den måde selv har gjort en indsats for at undgå, at din bil bliver stjålet.

8. Skadesanmeldelse
Overvej om din skade skal anmeldes til dit forsikringsselskab. Nogle gange kan det være billigere selv at betale for reparationen og du beholder samtidig din skadesfri profil hos dit forsikringsselskab. Nyere biler er som regel mere sikre, men med en ældre bil kan du få rabat på nogle autoværksteder. Derfor anbefales det, at du overvejer eventuelle skaders størrelse og reparationspris inden du melder det til dit forsikringsselskab. For uanset om du er elitebilist eller ej, vil mindre skader på din bil måske være billigere at få udbedret selv.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

9. Køb lille og brugt
En brugt lille bil er billigere at forsikre end en stor ny bil. Du kan derfor spare mange penge ved at vælge biltype med dette i baghovedet. Skellet mellem en stor og lille bil går som regel ved 75 HK (hestekræfter).

10. Sammenlign og forhandl
Du kan nemt og hurtigt spare penge ved at finde og sammenligne forskellige forsikringer fra forskellige selskaber. De priser som du finder på nettet via diverse online sammenligningstjenester, såsom Mikonomi.dk, kan du som regel godt forhandle lidt ned. Dette kan du bl.a. gøre ved at benytte dig af nogle af de andre punkter, som f.eks. ved at samle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab.

Dette er en advertorial

tags: