1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Toyota runder 6 mio. solgte hybridbiler
0

Toyota runder 6 mio. solgte hybridbiler

Toyota runder 6 mio. solgte hybridbiler
0
0

Japanske Toyota har haft stor succes med at introducere en række af hybridmodeller, og salget har nu rundet 6 millioner eksemplarer.

Det smarte ved hybridbilerne er, at en elmotor hjælper brændstofmotoren ved igangsætning eller langsom kørsel. Dermed sparer man brændstof, og batteriet bliver ladet op ved hjælp af den energi som generes når der bremses.

Interesseren for hybridbiler har aldrig været større, og salget stiger hurtigere og hurtigere. Det er således kun ni måneder siden, at Toyota nåede seneste milepæl med 5 millioner solgte hybridbiler.

Det stigende salg af hybridbiler er bestemt ikke kun et udenlandsk fænomen. Det bekræfter Toyota i Danmark, der stod for 94 procent af det samlede salg af hybridbiler i Danmark i fjor.

”Vi havde et forrygende 2013, hvor hybridbilen for alvor slog igennem med over 1.000 indregistrerede Toyota hybridbiler. Hver femte Yaris og hver fjerde Auris sælges nu med hybridmotor. Dén enorme interesse har vi ganske enkelt aldrig oplevet tidligere,” fortæller pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Toyota i Danmark fortæller de tror hybridbilen er blevet attraktiv, da den først og fremmest er behagelig, støjsvag og fra standard altid har automatgear. Den økonomiske del har dog også meget at sige, da en Yaris Hybrid eksempelvis kører op til 32 km/l.

Læs også:   Tesla Roadsters med 0 kilometer på tælleren fundet i Kina: Var beregnet til ''reverse engineering''

Priserne på hybridbiler starter i dag fra omkring 200.000 kr., og dette er for Yaris Hybrid.

Du kan læse vores test af Toyota Auris Touring Sports hybrid her.