1. Home
  2. Bilmærker
  3. Alfa Romeo
  4. Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C Spider
0

Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C Spider

Verdenspremiere på Alfa Romeo 4C Spider
0
0

Den længe ventede Alfa Romeo 4C Spider er nu præsenteret. Spider-betegner blot, at det er en topløs model af 4C’eren.

Blot 10 kg tungere

Alfa Romeo 4C er det italienske mærkes nuværende stolthed, og de har god grund til at være stolt af den lille centermotoriserede baghjulstrukne coupé. Motoren er den samme turboladede 1.75 liters fra den faceliftede Giulietta QV, hvor motorblokken er udført i aluminium. Ydelsen er på 237 hestekræfter, hvilket er imponerende 136 ponyer pr. liter. Desuden finder man også den selvsamme hurtigskiftende sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse TCT. 0-100 km/t er klaret på under fem sekunder.

Alfa Romeo har arbejdet meget med at minimere forskellen mellem 4C Coupé og Spider. Vindskjoldet og sidevinduerne på 4C Spider er blevet op mod 15 % lettere ved at bruge 10 % tyndere glas. Dette vil dog sikkert også betyde, at der kommer mere støj i kabinen, og det er der i forvejen rigeligt af i Alfa Romeo 4C. Lad os blot hurtigt understrege, at 4C’eren er sjovest på landeveje og ikke motorveje!

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

For at holde vægten nede bruger 4C Spider også et canvas-tag, og der er ikke nogen fancy elektronisk lukkefunktion – det hele foregår manuelt! Faktisk vejer Spider-udgaven blot 10 kilo mere end Coupé-modellen!

Vi er i hvert fald ikke i tvivl om, at vi ville vælge den topløse udgave, hvis vi skulle eje en Alfa Romeo 4C.

Se vores videotest af den almindelige Alfa Romeo 4C forneden:

Du kan også læse testen her.