1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Porsche sparker det nye år i gang med to verdenspremierer
0

Porsche sparker det nye år i gang med to verdenspremierer

Porsche sparker det nye år i gang med to verdenspremierer
0
0

Porsche 911 Targa 4 GTS og Cayenne Turbo S bliver præsenteret på North American International Motor Show i Detroit. 911 Targa 4 GTS bliver første gang, Porsche kombinerer GTS-idéen med det klassiske Targa-koncept.

Den nye Cayenne Turbo S kan prale med at have fået en motor med turboladere integreret i udstødningsfolden. Det giver i alt 570 hk og en rekord på Nürgburgring for SUV’er.

Den nye 911 Targa 4 GTS

Det er i år 50 år siden, at den første 911 Targa blev præsenteret, og det fejrer Porsche ved at give den klassiske Targa-opskrift en en GTS-forfriskning.

Konkret betyder det, at 911 Targa 4 GTS leverer sikker kørsel med firehjulstræk, en markant tagbøjle og den fuldautomatiske targa-tagkonstruktion, der giver mulighed for en dynamisk køreoplevelse i fri luft.

Modellen har fået en overhaling i de dynamiske egenskaber, og det inkluderer motoren fra GTS-modellen med 430 hk. Det forbedrer vægt-/effektforholdet fra 3.9 kg/hk til 3.6 kg/hk i forhold til S-modellen.

Læs også:  Bilpleje: Sådan bevarer du din bils udstråling

Topfart på over 300 km/t!

Tophastigheden bliver over 300 km/t med PDK-transmissionen, og sprintdistancen fra 0-100 km/t tager Targa 4 GTS 4.3 sekunder om at klare.

På den visuelle side forøges de bagerste hjulkassers bredde med 22 millimeter sammenlignet med de to-hjulstrukne 911 Carrera-modeller.

Set fra siden er de karakteristiske GTS-kendetegn bl.a. de silkematte sorte 20-tommer 911 Turbo S-hjul med centermøtrik, sportsdesignede sidespejle og “GTS”-typografien i sort på dørene.

Targa-logoet bliver malet i silkemat sort på tagbøjlen, og det sorte udtryk på hækken ses bl.a. ved blanke trim-lister på luftindtaget, på model-logoet og på kromudstødningsrørene.

Porsche 911 Targa 4 GTS bliver lanceret i Danmark omkring april 2015. Prisen bliver kr. 2.932.903 inkl. moms og levering.

Toptrimmet atlet i sværvægterklassen

Cayenne Turbo S er notorisk kendt for at være den mest atletiske bil i klassen for de store sportslige SUV’er, og Porsche sætter fra start barren højt med den nye Cayenne Turbo S-model.

Den har nemlig slået rekorden for SUV’er på Nürgburgring Nordschliefe i tiden 7.59 minutter.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

En præstation, som Cayenne Turbo S kan levere, fordi 4.8-liters V8’eren under kølerhjelmen nu har 570 hk og monumentale 800 Nm.

Forklaringen i de kraftigere muskler skal primært findes i, at Porsche nu har integreret turboladerne direkte i udstødningsmanifolden. Det giver altså motor 20 hk og 50 Nm end den tidligere motor.

Lynhurtig SUV

Cayenne Turbo S accelerer fra nul til 100 km/t på 4.1 sekunder – det er 0,4 sekunder hurtigere end den gamle model. Topfarten er 284 km/t.

Porsche har fyldt Cayenne Turbo S med elektroniske systemer, der alle skal være med til at forbedre sværvægterens dynamik og øge stabiliteten ved sving i høj fart.

Standard i modellen er Porsche Composit keramiske bremser (PCCB) med 420 mm store forreste bremseskiver og for første gang ti-stemplede bremsekalibre. De bageste bremser har 370 mm skiver og fire-stemplede bremsekalibre.

Det aktive stabiliseringssystem, Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) reducerer risikoen ved kørsel gennem sving. Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) øger dynamisk handling og stabilitet og forbedrer styringen i kurver.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Det aktive Porsche Traction Management System (PTMS) sørger for, at der er permanent træk på baghjulene, samtidig med at det tilbyder fuld variabel kraftfordeling til forhjulene.

Lancering og pris af Cayenne Turbo S

Porsche Cayenne Turbo S vil blive lanceret i Danmark i andet kvartal af 2015. Prisen bliver kr. 3.576.342 inkl. moms og afgift.

Både Porsche 911 Targa 4 GTS og Porsche Cayenne Turbo S kan allerede nu bestilles hos Danmarks to autoriserede Porsche Centre: Porsche Center Sjælland og Porsche Center Jylland.