1. Home
  2. Bilnyheder
  3. VW bekræfter Polo R
0

VW bekræfter Polo R

VW bekræfter Polo R
0
0

Firehjulstræk og 250 heste med DSG i det nye Polo flagskib.

Det virkede et eller sted uundgåeligt. Først så vi Polo R WRC, så dens sejrsgang og for kort tid siden fik vi nyheden om, at Audi vil bygge en S1. Ikke overraskende dukker der derfor også en produktionsudgave af Polo R op i VW-programmet inden længe.

De fleste af specifikationerne er til at regne ud. Bilen vi anvende EA888 2.0-liters turbomotoren fra Golf GTI og R med en sekstrins DSG gearkasse. Ydelsen vil ligge omkring 250 hestekræfter og 385Nm, sidstnævnte identisk for alle EA888-motoriserede biler fra Golf til Leon Cupra.

Overraskelserne dukker op når man tager et nærmere kig på affjedringen: takket været inklusionen af firehjulstræk, har Polo fået multi-link affjedring bag for at erstatte tortionsstangen som alle andre Poloer drøner rundt med. Ifølge de første testkørsler på prototypen skulle det have tilført bilen noget tiltrængt adræthed.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Polo R vil højest sandsynligt få debut ved siden af Audi S1 til Geneve Motor Show i marts, men detaljerne omkring offentliggørelsen er endnu ikke officielle. Den forventes at forblive billigere end Golf GTI, til trods for at den vil være hurtigere med en 0-100 km/t tid på under seks sekunder.

Måske tvinger det Ford til at bygge en Fiesta RS?