1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Golf får infotainmentsystem med bevægelsesstyring
0

Golf får infotainmentsystem med bevægelsesstyring

Golf får infotainmentsystem med bevægelsesstyring
0
0

Ved CES-messen i Las Vegas, USA, har Volkswagen præsenteret næste generation af infotainmentsystemer.

Systemet er blevet vist i konceptbilen e-Golf Touch, og allerede sidste år viste Volkswagen infotainmentsystemet i en Golf R Touch, hvor vi fik et indblik i de nye smarte teknlogier. En ret væsentlig forskel ved den nuværende præsentation er dog, at en produktionsudgave nu er væsentlig tættere på.

Skærmen måler 9,2” og opløsningen er 1.280 x 640 pixels. Der er fire berøringsfølsomme knapper (Menu, Home, Car og Con), ligesom der er en klassisk dreje/trykknap. Skærmen er desuden delt op i tre displays: Et hoveddisplay på 209×104,6mm til venstre samt to mindre displays til høre som begge måler 42x60mm. Det smarte ved opdelingen af skærmene er, at man kan arrangere, hvad man helst vil se på hver skærm – eksempelvis media, telefon eller et billede. Endnu smarte er dog, at man kan bladre på skærmen blot ved at vifte med hånden. Man kan også trække i et display, så det bliver stort og fylder alle tre skærm, hvilket eksempelvis kan bruges, hvis man vil se en app fra mobilen i højere opløsning – ja, systemet fungerer med både Apple CarPlay, Mirrorlink og Android Auto.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Fremadrettet vil systemet også tilpasse sig chaufføren, således infotainmentsystemet gemmer ens opsætningsindstillinger i skyen. Hvordan skal radio/media, klimaanlæg, navigation, Bluetooth osv. være indstillet når du kører bilen? Da indstillingerne gemmes online, så vil du også altid kunne tilgå dem let i en eventuel ny bil.

Foruden infotainmentsystemet svarer blot man vifter med hænderne, så kan man selvfølgelig også styre det med sin stemme. Kommandostyringen er blevet væsentlig forbedret, da det er den nyeste generation af stemmestyring. Desuden aktiveres stemmestyringen, hvis man blot siger ”Hej Volkswagen”, så der er ikke behov for at trykke på nogle knapper for at aktivere systemet.

Trådløs opladning er en anden nyttig feature. Man lader blot mobilen ligge i midterkonsollen, hvorefter den vil blive opladet vha. induktion. Således skal man ikke længere huske på irriterende kabler. Vil man bruge et USB, så har infotainmentsystemet et USB Type C stik, der er højhastigheds dataoverførsel, der samtidig oplader telefonen.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Ikke kun på forsædet det sker

e-Golf Touch har også en anden innovativ detalje, der vha. en elektronisk stemmeforstærker tilpasser stemmevolumen efter bilens hastighed. Stemmeforstærkeren kombinerer en håndfri mikrofon med de bagerste højtalere i kabinen, så nu er det slut med bagtaleri på bagsædet…

Volkswagen forventer at introducere flere af disse nye løsninger til Golf allerede senere i år!

tags: