1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Her er den nye Maserati Quattroporte
0

Her er den nye Maserati Quattroporte

Her er den nye Maserati Quattroporte
0
0

Maserati har offentliggjort billeder og detaljer på den nye Quattroporte, før dens debut ved Detroit Motor Show.

Selskabets administrerende direktør, Harald Wester, sagde at den nye Quattroporte er essentiel for fabrikantens planlagte vækst, hvori 50,000 enheder skal sælges om året i 2015.
I 2011 var tallet 6,159.

De komplette detaljer vil forblive hemmelige indtil Detroit Motor Show i januar, men den nye Quattroporte forventes at være lettere end den nuværende bils 1,990kg, takket være aluminiumspaneler og en ny platform.

Bilen blev designet af et team ledet af Lorenzo Ramaciotti, direktør for Maserati Design Centre, der er del af Fiat Group Centro Stilo designcenter i Torino, Italien.

Op til 530 hk

Den nye Quattroporte har fået et friskt look, der skal er aggressivt nok til at henvende sig til den vesteuropæiske og nordamerikanske kernekøber, men også elegant nok til kineserne.
Som en følge af det asiatiske behov, er den nye bil også blevet længere end forgængerens 5,097mm, for at skabe yderligere plads på bagsædet og i bagagerummet.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Under motorhjelmen finder man nyeste evolution af den nuværende Ferrari 4,7-liters V8.
I den nuværende Quattroporte yder den 430hk, men den nye bil forventes at have i omegnen af 530 hk, qua nummerpladen.

Dette tal er højere end ydelsen i Maserati GranTurismo, men lavere end de 560 hk BMW M5 yder.

Maserati forventes at tilføre modelprogrammet yderligere alsidighed, med mindre V6 modeller, og måske endda en dieselenhed.

Motorerne vil ikke kun danne hjerte i den nye Quattroporte.
Den nye luksussedan er den første af tre nye modeller, hvoraf den ene er en 5-serie størrelse ved navn Ghibli og en SUV ved navn Levante, der er baseret på Jeep Grand Cherokee.