1. Home
  2. Baggrund
  3. Hotelanmeldelse: Nimb Hotel
0

Hotelanmeldelse: Nimb Hotel

Hotelanmeldelse: Nimb Hotel
0
0

Nimb er kendt for sin gastronomi. I dag er Michelin restauranten Nimb Louise dog for længst lukket, da pladsen i stedet skulle benyttes til eksklusive suiter med balkon mod Tivoli-haven.

Historien om Nimb starter helt tilbage i slutningen af 1800-tallet, hvor familien Nimb i 1877 overtager Tivoli-restauranten DIVAN 2. Nimb familien fik hurtigt skabt sig et brand, således restauranten i folkemunde blev kaldt Nimbs Terasse og var stedet, hvor rige og kendte spiste.

LÆS ANMELDELSEN PÅ REJSESEKTIONEN.DK

Nimb-bygningen som vi kender den i dag slog dog først dørene op i 1909. Man kan næppe diskutere, at Nimb har et paladslignende design, der er inspireret af den mauriske byggestil. Trods det var Nimb-familien som skabte succesen ejes og drives restauranten og hotellet i dag af Tivoli.

På besøg hos Nimb

Jeg aflagde Nimb et besøg, og jeg kan hurtigt konkludere, at det skiller sig ud fra alle andre hoteller jeg har besøgt. Nimb oplevelsen beskrives som eventyr, romantik og nordisk kvalitet i historiske omgivelser. Ord som rammer plet på oplevelsen. Når man går rundt på gangene, ser de smukke værelser og nærmest majestætelige festsale falder tanker i hvert fald straks på eventyr, romantik og historiske omgivelser.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Efter man har checket ind gælder det om at finde værelset, og her kan jeg straks fortælle, at man skal øve sig i romerantal inden man ankommer – men dog kun op til 17, for der er ikke flere værelser på Nimb. Værelserne har nemlig ikke et almindeligt værelsesnummer, men foran hvert værelse er en sten i gulvet, hvor nummeret er skrevet i romertal – en sjov detalje!

På Nimb vil man ikke brokke sig over, at det ikke er eksklusivt nok. Det gælder også for parret som booker det billigste værelse – et dobbelt deluxe. Pris 5.900 kr. pr. nat! Et dobbelt deluxe værelse er mellem 33-42 m2, og har alle udsigt til Tivoli. Alle værelser på Nimb er individuelt dekoreret med antikt møblement og en 160x200cm himmelseng. Desuden har man både B&O fjernsyn og anlæg samt pejs.
Foruden flere deluxe dobbeltværelser finder man også junior suite, suite, corner suite og Executive suite. Executive suiten er 130m2 og har en opholdsstue med spisebord, skrivbord, sofagruppe med pejs, soveværelse med 200x200cm seng, to toiletter og et badeværelse med to personers badekar med fjernsyn og dampbad. Man finder desuden også et tekøkken og en stor privat terrasse som peger ud mod Tivoli. Prisen pr. overnatning lyder på 25.000 kr. og inkluderer desuden også morgenmad, transport fra og til lufthavnen samt petit fours.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Prissætningen lægger dermed ikke ligefrem skjul på, hvem Nimbs målgruppe er. Nimb er dog også blevet udnævnt af TripAdvisor til ”Travellers Choice – Best Hotel” i Danmark i både 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Foruden Nimb Hotel er medlem af Small Luxury Hotels, og blev i 2011 anbefalet på Condé Nast Traveller Gold List.

Nimb Brasserie og Barn’n’Grill

Er hotellets spisested, og et ganske smukt et af slagsen. Menuen tager udgangspunkt i franske klassikere, men de er blevet tilpasset et moderne nordisk køkken med Andreas Møller i spidsen.

Er man mere til en god bøf eller kød fra grillen, så bør man dog besøge Nimb Bar’n’Grill, hvor man kan følge med i det pulserende banegårdsliv. Konceptet er enkelt og stemningen er afslappet.

Selvfølgelig kan man selvfølgelig heller ikke lade være med at nævne Nimb Bar, som man både kan benytte som gæst på hotellet, eller hvis man blot kommer ude fra og vil nyde en velsmagende cocktail med kæresten eller vennerne. Fra mandag til lørdag serveres desuden high tea i de samme lokaler, hvilket er en sjov oplevelse.

Samlet oplevelse af Nimb Hotel

Den samlede oplevelse af Nimb er fabelagtig. Der er intet andet hotel i Danmark som minder om dette, og om end man kommer til at betale for det, så er det alle pengene værd, hvis man værdsætter ekstremt luksuriøse og eventyrlige hoteller.

Adresse:
Bernstoffsgade 5
København
Danmark