1. Home
  2. Bilmærker
  3. Alfa Romeo
  4. Italieneren vi længes efter: SUV’en fra Alfa Romeo
0

Italieneren vi længes efter: SUV’en fra Alfa Romeo

Italieneren vi længes efter: SUV’en fra Alfa Romeo
0
0

At skrive og snakke om italienske biler er et ømt punkt for mange, for et eller andet sted inde har vi alle et forhold til dem.

Jeg mindes i hvert fald ofte de historier, jeg har fået fortalt af min mor angående den røde Alfa Romeo Spider, hun i sin tid havde. Men nok om det, for det kommer slet ikke til at handle om den klassiske Spider, men derimod fremtiden hos selv samme brand. Alfa Romeo.

Kommer de nogensinde til at bygge en SUV, er spørgsmålet som jeg har tænkt over længe. At hive emnet frem blev således forstærket, da italienske Alessandro Masera lavede en række tegninger af en ny Giulia-inspireret SUV. Kenderne ved, at Giulia er det seneste skud på stammen hos italienerne.

For at være helt ærlig ved vi jo egentlig alle sammen godt, at Alfa Romeo har gang i en masse spændende ting, og det indbefatter blandt andet en ny SUV. De tester den ligenu som en Fiat 500L, og ingen ved hvordan den kommer til at se ud. Tegningerne fra Masera viser os dog, hvordan den kan komme til at se ud. Og jeg er fan.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Egentlig er den jo baseret på en Giulia, som er en sportssedan, der skal konkurrere mod BMW 3-Serie og Mercedes-Benz C-Klasse. Og det kan den helt klart også. Den nye SUV fra Alfa Romeo ender formentlig i samme segment som Audi Q5, BMW X3 og Mercedes-Benz GLC, og kommer designet til at være som set ovenover, ja så er der gode chancer for den her også.

alfa-romeo-d-suv-rendered-with-giulia-styling-we-want-one-now_2-2

Designmæssigt kommer vi ikke uden om, at italienerne kan et eller andet, som de tyske konkurrenter endnu ikke har fundet helt ud af at konkurrere mod. Det er svært at beskrive HVAD, men der et bare et eller andet ved de der italienere. Designet kender vi altså ikke, men motorerne er ikke helt ukendte for os. Vi kommer formentlig til at se en 2.0-liters turbobenziner med 180, 250 eller 330 hestekræfter. På dieselsiden en 2.2-liters motor med 135, 180 eller 210 hestekræfter samt en 3.0-liters V6 twinturbo med 340 hestekræfter.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

QV. Quadrifoglio. Det er sportsvarianten hos Alfa Romeo, og spørgsmålet er om den nye SUV ligeledes kommer i en sådan variant. Jeg er splittet. Jo, efterspørgslen er der (måske ikke lige på det danske marked), men se eksempelvis på den succesfulde Porsche Macan Turbo og sammenlign. På den anden tide ved vi, at Maserati er på vej med deres nye Levante, og i år 2018 kommer den altså i en variant med over 500 hestekræfter.
Vil Alfa Romeo virkelig trumfe sin broder? Vi finder ud af det i år 2016, hvor den nye SUV fra Alfa Romeo bliver præsenteret i Paris.

tags: