1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Maseratis afløser til GranTurismo
0

Maseratis afløser til GranTurismo

Maseratis afløser til GranTurismo
0
0

Maserati har afsløret deres nye Jaguar F-type og Porsche 911 rival, Maserati Alfieri.

Den nye model, der forventes at være en erstatning for GranTurismo, er navngivet efter Alfieri Maserati, en af brødrene der stiftede fabrikanten. Bilen er inspireret af en 1954 Maserati A6 GCS racerbilen, men italienerne insisterer på at Alfieri kigger mod fremtiden.

Konceptbilen er baseret på GranTurismo MC Stradale, men forkortet 240mm. Den er 4590mm lang, 1930mm bred og 1280mm høj med en akselafstand på 2700mm.

Den anvender GranTurismos trans-aksel og 4.7liters motor, der yder 460 heste, men med et unikt udstødningssystem. Til at drive baghjulene har Maserati anvendt deres MC Shift gearkasse, der er en automatiserede manuel gearkasse med et spærredifferentiale. Maserati hævder at vægtfordelingen er optimal, men en svag overvægt i bagenden.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Bremserne i kulfiber med Brembo kalibre er også fra MC Stradale. Den nye bil skulle veje under 1.400 kg og anvender unikke 20- og 21-tommer fælge, i klassisk stil.

Bilen er lakeret i farven ’Steel Flair’ og detaljer som bremsekalibre, luftindtag og afgangsrør er udført i ’Maserati Blue’.

Kabinen, der rummer 4 mand, er inspireret af Maserati 5000GT og er konstrueret omkring en central skærm. Instrumentpanelet er digitalt med to ure og gulvet er udført i et materiale der skal ligne oxideret stål.

Maserati kalder bilen deres fremtidige design og en hilsen til deres historie. De evaluerer i øjeblikket om bilen kan indgå i modelprogrammet. Alfieri bliver ikke kaldt en GT, men en 2+2 sportsvogn der skulle tage kampen op mod Jaguar F-Type og Porsche 911.