1. Home
  2. Artikler
  3. Rækkevidde på over 1.000 kilometer på en opladning – Mercedes-Benz VISION EQXX

Rækkevidde på over 1.000 kilometer på en opladning – Mercedes-Benz VISION EQXX

Rækkevidde på over 1.000 kilometer på en opladning – Mercedes-Benz VISION EQXX
0
0

Den ny Mercedes VISION EQXX er netop blevet præsenteret, og med banebrydende aerodynamik og en rækkevidde på over 1.000 kilometer, er den futuristiske konceptbil et rullende bud på, hvordan Mercedes-Benz forestiller sig fremtidens elbil.

Mercedes-Benz VISION EQXX
Mercedes-Benz VISION EQXX, Exterieur // Mercedes-Benz VISION EQXX, exterior

2022 er kun lige skudt i gang, men hos Mercedes-Benz har forberedelserne længe været undervejs. Fra og med i år vil alle mærkets fabrikker nemlig udelukkende benytte strøm fra vedvarende energikilder – og nu præsenteres så konceptbilen VISION EQXX, der forener de bæredygtige visioner med revolutionerende præstationer og forbilledligt design.

VISION EQXX klarer op til 1.000 kilometer på én enkelt opladning, og den imponerende rækkevidde er blandt andet mulig takket være et design, der sikrer en Cw-værdi på bare 0,17. Til sammenligning har Mercedes-Benz EQS – som er verdens mest aerodynamiske produktionsbil – en Cw-værdi på 0,20 og dermed er potentialet til at få øje på.

Læs også:  Kender du de nye parkeringsregler ?

Batteripakken er på lige under 100 kWh, men optager 50 procent mindre plads og vejer 30 procent mindre end den batteripakke, som blandt andet ligger i den ny EQS, og som i dag sætter standarden for effektivitet og performance.

Det på én gang klassiske og innovative coupédesign er både harmonisk og sportsligt, og blandt de mest markante detaljer er den voluminøse front, de brede skærme og ikke mindst den afskårne bagende, som visuelt leder tankerne hen på konceptbilen Mercedes-Benz Concept IAA fra 2015.

“Mercedes-Benz VISION EQXX viser, hvordan vi forestiller os fremtidens elbil, og med et forbrug på under 10 kWh per 100 kilometer, kan den tilbagelægge over 1.000 kilometer på en opladning med strøm fra et batteri, der kan ligge i en kompakt bil,” siger CEO hos Mercedes-Benz, Ola Källenius.

Læs også:  Kom hurtigt på hjulene igen med et kompetent pladeværksted

Bilens software rykker ved grænserne for intelligent mobilitet, og i kabinen møder fører og passager blandt andet et softwarebaseret brugerinterface, som tager udgangspunkt i et display, der strækker sig hele 120 centimeter på tværs af kabinen.

VISION EQXX er skabt med omfattende brug af genanvendelige materialer. Tæpperne i kabinen er eksempelvis fremstillet af bambusfibre, dørhåndtagene er udført i biostålfibre, mens eksempelvis sæder og overflader er betrukket i et vegansk alternativ til læder.

Mercedes-Benz VISION EQXX
Mercedes-Benz VISION EQXX