1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny VW Polo BlueGT kører 21,2 km/l!
0

Ny VW Polo BlueGT kører 21,2 km/l!

Ny VW Polo BlueGT kører 21,2 km/l!
0
0

I en tid hvor økonomien overskygger det meste, præsenterer Volkswagen deres nye Polo Blue GT som forener dynamik med ekstrem sparsommelighed.

Volkswagen Polo Blue GT kører hele 21,2 km/l ved blandet kørsel, hvor det specielt er ACT-cylindermanagement som hjælper den 1.4 liters turbomotor godt på vej.

– (Opdateret – Læs first drive test her).

Den 1,4 liters motor yder 140 hk, har en topfart på 210 km/t og klarer 0-100 km/t på kun 7,9 sekunder!

Nærmere beskrivelse af ACT-teknologien

ACT-cylindermanagement benytter sig nemlig af cylinder-frakobling, og det er første gang man ser systemet i så lille en klasse. Systemet slår den anden og tredje cylinder fra ved lav belastning, og på den måde kan man spare 0,4 liter benzin per 100 kilometer. Kører man konstant 50 km/t eller 70 km/t er det oppe på 0,7 liter sparet benzin per 100 km!

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Selve systemet aktiveres ved omdrejninger mellem 1.250 og 4.000 o/min, og ved et drejningsmoment mellem 25 og cirka 100. – Hvis man beslutter at give den gas slår de to cylindre til helt ubemærket igen.

En sensor er også tilsluttet systemet ved speederen og noget overvågningssoftware som kan genkende, når der køres uregelmæssigt som f. eks i en rundkørsel eller ved sportskørsel.

Den almindelige BlueMotion Technology med genvinding af bremseenergien, aerodynamisk optimeringer af karossen og Start/Stop er selvfølgelig også en del af Polo Blue GT.

Lidt fra begge verdener

Volkswagen Polo Blue GT er udstyret med nye 17” letmetalfælge, GT-emblem på fronten og bagpå, BLUEMOTION-logo bagpå samt en ny udstødning.

Polo Blue GT har lånt en række detaljer fra både Polo GTI og Polo BlueMotion, hvor nogle af GTI-detaljerne er bagspoileren, den bagerste stødfanger, diffusoren, tågeforlygter og dagskørelys.
Fra Polo BlueMotion finder man sideskørterne, den sortlakerede front og sænkningen på 15 mm samt en særlig undervognsbeklædning som gør bilen mere aerodynamisk.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Indeni er det dog specielt Polo GTI som har været inspirationskilden. Derfor finder man sportssæder foran, sort taghimmel og beklædning af stolperne ligesom i Polo GTI. Man finder også flere kromdetaljer i kabinen, sportslædderat med GT-emblem og meget andet.

Til Danmark i august

Den nye VW Polo Blue GT skal skabe bro mellem Polo 1,2 TSI og Polo GTI, og den forventes allerede til Danmark i august. – Prisen kendes endnu ikke.