1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Stadig vildere end de andre – Den nye Honda Civic er landet
0

Stadig vildere end de andre – Den nye Honda Civic er landet

Stadig vildere end de andre – Den nye Honda Civic er landet
0
0

Honda har teaset for den nye Civic et stykke tid nu, senest før weekenden hvor de løftede sløret for bagenden af bilen. Nu er tæppet trukket helt af den nye Civic hatchback.

78096_all_new_2017_civic_hatchback

Honda har traditionelt et vildt design på deres hotte hatchback og den 10. generation Civic lever helt op til den tradition.

Honda praler med, at den nye Civic er mærkets største udviklingssatsning nogensinde. Civic er ny fra inderst til yderst.
Det betyder, at Civic Honda har lettet bilen for 16 kg, sænket tyngdepunktet og udviklet en ny multi-link affjedring bagtil, for at give mere komfort – og bedre køreegenskaber. Samtidig lover Honda, at Civic’s platform er 50% stivere end forgængeren. Det giver skarpere køreegenskaber og mere direkte styring.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Større er bedre

Der kommer også mere plads i kabinen, for ingeniørerne har øget akselafstanden med 13 cm og gjort kabinen 3 cm bredere. Så er der bedr plads til de brede skuldre.

Bagagerummet er vokset. Men kun med 1 liter i forhold til forgængeren og er nu på 478 l. Honda har udviklet en feature, hvor hattehylden ruller til siden, når der ikke er brug for den og det gør, at man ikke skal afmontere den eller flytte den, når sæderne skal lægges ned og der skal være plads til vinterhjulene. Smart.

78100_all_new_2017_civic_hatchback

Downsizing og masser af heste

Hvilke modeller, der helt specifikt kommer til Dnamark ved vi ikke. Men Honda lancerer fra begyndelsen to benzinmotorer – begge Vtec turbo’er. Som trenden er i øjeblikket er der få kubik. Den ene på 1,0 liter med 128 hk og den anden på 1,5 l. med 181 hk.  Begge motore r kan fåes med enten seks manuelle gear eller med CVT-gear, der er Honda’s trinløse gearkasse.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

78092_all_new_2017_civic_hatchback

Senere kommer en dieselversion, der byder på 1,6 l. og 119 hk. Her bliver der mulighed for enten den manuelle gearkasse eller en ni-trins automatgearkasse.

Ny og frisk inden i.

Civic har ryddet op i designet i kabinen og har gjort det hele lidt mere konservativt. Nogen vil savne Honda’s rumskibs-design, mens andre vil glædes over den mere konventionelle indretning. Der kommer selvfølgelig touchskærm og multimediecenter.

Instrumenteringen er digital og der er selvfølgelig kombatibilitet med både Apple CarPlay og Android Auto.Der bliver også mulighed for at få lane departure warning, et city brake-system and skiltegenkendelse

De første nye Honda Civic kommer på vejen i Europa i foråret 2017

tags: