1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Unik konceptbil fra Citroën: CXPERIENCE
0

Unik konceptbil fra Citroën: CXPERIENCE

Unik konceptbil fra Citroën: CXPERIENCE
0
0

Citroën er klar med en unik konceptbil til den internationale biludstilling i Paris til efteråret. Navnet er CXPERIENCE og det unikke koncept skal sammen med den nye C3’eren være et af de store trækplastre.

Det nye koncept er udviklet ud fra løftet ”Be Different, Feel Good”, og det illustrerer det nye CXPERIENCE koncept på bedste vis med sit unikke design.

CXPERIENCE_konceptbil_frontM

Konceptet måler 4,85 liter i længden og har en akselafstand på 3 meter. Højden er blot 1,37 meter. Designet er utrolig aerodynamisk til mindste detalje, og de karakteristiske linjer og former giver en opsigtsvækkende fremtoning.

Indvendigt er der rene linjer og kabinen fremstår umiddelbart meget overskuelig og digital. Konceptet er desuden en del af programmet Citroën Advanced Comfort, der inkluderer alt fra affjedring til kabine med masser af lys, ergonomisk indretning og internetadgang. Kabinen byder bl.a. på en stor 19” touchskærm i 16/3 format, hvor man kan styre alt i bilen samt diverse apps. Skærmen kan opledes i 1/3, 2/3 eller 2/3-1/3 eller fuld skærm afhængig af behov og ønsker.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

CXPERIENCE_konceptbil_interieurM

Systemerne i bilen kan også styres via en smartphone, som kan oplades via induktion i midterkonsollen. Har man en tablet, så kan den også bruges til at styre diverse ting i bilen såsom klimaanlæg.

CXPERIENCE har affjedring med støddæmpere med hydraulisk stop, hvilket er en ny Citroën teknologi. Dette forbedrer støddæmpningen uanset underlag, og derfor fortæller Citroën om en usædvanlig høj komfort.

Som en anden smart detalje er de to sidespejle erstattet med to små kameraer, der sammen med kameraerne i fronten og bagtil giver et 360 graders overblik.

CXPERIENCE_konceptbil_profilM

PLUG-IN hybrid drivlinje

Drivlinjen består af en benzinmotor med mellem 150 og 200 hestekræfter samt en elmotor, der yder op til 80 kW. Den samlede ydelse på motorvejen kan nå op til 300 hestekræfter. I byen er rækkevidden op til 60 km ved kørsel kun på el, mens elmotorerne ved almindelig kørsel hjælper til et reduceret brændstofforbrug.

Læs også:  Oplev Lamborghini Revuelto i hjertet af København

Batteriet er på blot 13 kWh og kan oplades på blot 2,5 timer vha. en lynlader. Bruges en almindelig oplader er opladningstiden dog 4,5 timer.

CXPERIENCE_konceptbil_34hbM