1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Videopræsentation: Her er Toyotas nye brintbil
0

Videopræsentation: Her er Toyotas nye brintbil

Videopræsentation: Her er Toyotas nye brintbil
0
0

Bilen, der skal være med til at overbevise os om, at fremtidens bil kan være drevet af brint, hedder Mirai. I hvert fald hvis man spørger verdens største bilproducent, Toyota. Her har man netop løftet sløret for navnet på den første serieproducerede Toyota- brintbil, der introduceres i Danmark til sommer næste år. Bilen har fået det særlige navn Mirai, som er det japanske ord for fremtid.

Sløret for den nye model blev løftet natten til mandag dansk tid af den øverste chef for Toyota, Akio Toyoda, da han i en video på internettet bød brintbilen og dermed fremtiden velkommen med masser af flotte ord, stemningsfyldt musik og en masse vandpjaskeri. For er der noget, der sælger, så er det naturligvis vanddråber. Uanset om det gælder en flaske Cola eller en brintbil.

– Den nye brintbil er ikke bare en ny bil i rækken af andre biler. Den er en mulighed. En mulighed for virkelig at gøre en forskel. Og at gøre en forskel er det, det handler om for Toyota. Fremtiden er ankommet. Og fremtiden hedder Mirai, lyder nogle af de imponerende ord i videoen fra chefen for verdens største bilproducent.

Afsløringen af navnet på Toyotas nye brintbil kommer dagen før den officielle lancering af bilen, hvilket foregår i Los Angeles i USA op til den internationale biludstilling Los Angeles Auto Show.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Rækkevidde sammenlignelig med benzinbil
Men det er dog tilsyneladende ikke kun ordforrådet, der – trods lidt sproglige udfordringer – er ganske imponerende. Den nye brintbil fra Toyota har nemlig en rækkevidde, der er sammenlignelig med en almindelig benzinbil, og samtidig tager det efter sigende lige så kort tid at tanke Toyota Mirai med brint, som det tager at tanke en benzin- eller dieselbil, hvilket for alvor kan gøre brintbilen interessant i Danmark. For selvom elbilerne de enste år er begyndt at blive solgt med jævne mellemrum, så udgør den begrænsede rækkevidde noget af en kamel for mange potentielle købere.

– Vi er ved et vendepunkt i bilindustrien. Et vendepunkt, hvor en fire-dørs sedan kan køre op imod 500 km på en tankfuld brint, kan blive tanket på under fem minutter og kun udleder vanddamp, lyder det fra Toyota-bossen.

– Dette er en bil, som giver dig det hele uden at gå på kompromis med noget, fortsætter Akio Toyoda med tydelig henvisning til, at Toyota Mirai med et lavt tyngdepunkt både skulle være interessant og sikker at sidde bag rattet i – samt god for miljøet vel at mærke.

– Hos Toyota forestillede vi os en verden fuld af biler, som ville mindske vores afhængighed af olie og reducere påvirkningen af miljøet. Det var et markant men også inspirerende mål. I dag er dette mål en realitet, lyder det fra en stolt chef.

Se hele den mere eller mindre komiske video med Akio Toyoda her:

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil