1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Første billeder af den nye Ford Ka
0

Første billeder af den nye Ford Ka

Første billeder af den nye Ford Ka
0
0

Dette er den nye Ford Ka, som Ford har smækket et ’koncept’-skilt på i sidste øjeblik.

Årsagen til at den ser produktionsklar ud, er at Ka deler komponenter med Figo, en Braziliansk-produceret som Ford solgte 100,000 eksemplarer af i 2011. Med produktionsklare detaljer som viskere og sidespejle på plads, er det svært at forestille sig de store ændringer før Ka rammer markedet i 2015.

Den nye Ka vil blive markedsført over hele kloden under den nye ’One Ford’ strategi, men salget vil blive koncentreret på voksende markeder som Sydamerika og Asien. Selve Ka konceptet blev afsløret på 2013 Brazil Motor Show, men bilen kommer på sigt til Europa.

Modsat de to første generationer af den mindste Ford, vil den nye bil udelukkende blive solgt i en femdørs udgave. Modsat Renault Clio og Hyundai i10, bevæger Ford sig væk fra tredørs karroserier. De særlige tagdesign er også væk og er erstattet af styling fra den nye Fiesta og S-MAX med stramme linjer, en trekanten kølergrill og tilbagetrukne forlygter.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Under huden deler Ford Ka nu ikke længere platform med Fiat 500, hvilket er gode nyheder for alle der har prøvet at køre den dårligere kørende anden generation af Ka. De nyeste Ecoboost turbomotorer vil naturligvis blive anvendt.

I kabinen har Ford skruet op for udstyrsniveauet i Ka, i et forsøg på at øge bilens konkurrenceevne i en benhård klasse. Der er en docking station til din smartphone, Ford’s ’Sync’ interface og ifølge Ford selv, klassens bedste aircondition.

Bilen hævdes også at byde på de bedste pladsforhold for en femdørs bil i klassen og brændstoføkonomien vil i 1.0-liters Ecoboost udgaven med 80 heste være førende for klassen. Vi håber på en ny SportKa med 125-hestes Ecoboost.

Den nye Ford Ka forventes på markedet i Danmark i udgangen af 2015. De danske priser er endnu ukendte.

tags: