1. Home
  2. Bilmærker
  3. Audi
  4. Bilbranchen går sammen om ny el-bil standard

Bilbranchen går sammen om ny el-bil standard

Bilbranchen går sammen om ny el-bil standard
0
0

Systemet Homeplug Green Phy, skal danne basis for en ny standard for el-biler, der skal opsamle samt videredistribuere information til producenterne.

Ford, Audi, BMW, Mercedes, General Motors, VW og Porsche er gået sammen om den nye standard, der skal øge effektivitet, pålidelighed, økonomi samt bæredygtighed for bilerne tilkoblet system.

Dette sker som i skridt i udviklingen af en infrastruktur der skal kunne støtte op om el-billismen. Det vil samtidig gøre el-bilerne væsentligt enklere at benytte for deres ejere.

Allerede nu har Ford adskillige el- og  hybridbiler under udvikling. Hele 5 styks, vil blive lanceret mod 2013.

Ford går med strømmen

Tre af disse vil være hybridbiler, hvorimod to vil være vaskeægte el-biler. Den første plug-in hybridbil vi vil se fra Ford, er den nye C-MAX Energi hvortil der vil følge en regulær hybridbil med navnet C-MAX Hybrid.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Ford har dog en yderligere variant i kortene, som der endnu ikke er blevet løftet sløret for. De allerede kendte el-biler i programmet er Ford Transit Connect Electric som vi kan forvente en introduktion af senere i år og en elektrisk udgave af Ford Focus, som Ford lancerer i 2013.

tags: