1. Home
  2. Biltest
  3. Test: Suzuki Grand Vitara 2.4 GLX
0

Test: Suzuki Grand Vitara 2.4 GLX

Test: Suzuki Grand Vitara 2.4 GLX
0
0

Billede af den testede Suzuki Grand Vitara 2,4 GLX

Mange tror at når man skal have en firehjulstrækker, så skal man på den gode side af en halv million, men det er ikke korrekt for Grand Vitara er en ganske glimrende 4×4!

Den 2,4 liters benzinmotor:

Testbilens motor var en 2.4 liters som yder 169 hk, og er derfor et bedre alternativ end den ældre basismotor som var en 2.0.

Motoren er ikke helt støjsvag, men der er heller intet problem med støj.

Med sine 169 hk og 227 Nm i drejningsmomentet et rigtig godt overskud, og den er derfor god til folk som campere, og vil have en bil som der kan trække.

Brændstofforbruget er desværre ikke helt imponerende, og jeg synes altid det er her, at man  finder den store ulempe ved Suzuki. I flg. EU mixet bliver der lovet 11,1 km/l hvilket i forvejen er lavt, men vi sluttede på ca. 10,4 km/l, mens der rundt om på nettet bliver skrevet om lidt under 9 km/l.

Grand Vitara kan dog også erhverves med en lækker 3.2 liters V6 motor med 233 hk(her er vi så ende på 9,4 km/l!) eller en 1.9 liters dieselmotor med 129 hk. Man kan dog også få Grand Vitara i 3-dørs hvor en 1.6 liters benzinmotor også kan vælges.

Grand Vitara har gode offroader egenskaber

Hvis man søger en offroader, så er det her Vitara i mange år har og stadig er populært, for man får rigtig meget for sine penge! Her snakker jeg bl.a. om permanent firehjulstræk (m. Reduktionsgear), chasisramme samt ekstra som gør at bilen både kan bruges som offroader, men også som en slags normal bil – jeg vil dog ikke anbefale den til for megen bykørsel, da benzinforbruget er for lavt.

5 trins gear – nøglefri betjening

Jeg var først negativt indstillet over for kun 5 gear, men det fungerer faktisk rigtigt godt, da det sørger for man får en høj nok slutgearing.

Da vi testede SX4 combiback fik vi også afprøvet nøglefri betjening, hvilket fungerer rigtig godt, selvom man nogle gange godt kan savne, at man ikke kan åbne 2 døre eller flere ved hjælp af det.

Sikkerhed

Når man kommer kørende i Grand Vitara, føler man ikke at der brug for ekstra sikkerhed, for det er meget muskuløs bil! Men Grand Vitara er udstyret med ESP, 6 airbags, tågelygter og ISO-fix til børnesæderne.

Kabinen –indvendigt

Grand Vitara er en ganske fin bil indvendig, og både designstilen udenpå og indeni bliver holdt på samme niveau. Udenpå er den nemlig meget rå, mens den heller ikke er alt for detaljeret, men mere i grove træk.

Konklusion – Grand Vitara 2.4 GLX

Grand Vitara er en rigtig velkørende firhjulstrækker som er perfekt, hvis man har brug for en bil som bedre kan befærde sig på veje, som f. eks kan blive svært fremkommelig visse årstider, eller hvis man har brug for en firehjulstrækker der ikke skal ødelægge hele budgettet.

Benzinforbruget er dog for højt til, at jeg vil anbefale den som en bybil, og den bør derfor hellere bruges, hvis man køre over længere strækninger, for den er også en behagelig langtursbil.

Man får rigtig meget bil for pengene, og vi har derfor valgt at give Grand Vitara 4 flotte stjerner ud af 5.

Grand Vitara 2.4 GLX – Se billeder nedenfor

Ydelse: 169 hk ved 6.000 o/min. 227 Nm ved 3.800 o/min

Præstationer: 185 km/t. 0-100 på 11.7 sek.

Oplyst forbrug: 11,1 km/l. Årlig ejerafgift: 4.500 kr.

Mål i cm: Længde: 406 , Bredde: 181, Højde 169

Vejledende pris: 339.990 kr.

 

Læs også vores test af Hyundai IX35!