1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Brint-Hyundai sikrer mere grønt København
0

Brint-Hyundai sikrer mere grønt København

Brint-Hyundai sikrer mere grønt København
0
0

Københavns Kommune har fået leveret 15 Hyundai ix35 brint, som skal hjælpe med at gøre hovedstaden CO2-neutral i 2015. 

Fra dags dato vil man kunne møde Københavns Kommunes medarbejdere på de danske veje i klimavenlige brintbiler fra Hyundai.

Bilerne er leveret af Hyundai Bil Import, og samtidig med leveringen af de 15 brintbiler åbner den første af i alt 17 planlagte brinttankstationer, som skal ligge over hele landet fra 2015.

“Vi er meget stolte af, at København har valgt at gå forrest og være med til at bane vejen for nye, visionære måder at tænke miljø og befordring på med Hyundai som leverandør. Hyundai investerer milliarder af kroner i forskning og udvikling af den teknologi, der ligger til grund for brintbilerne. I den forbindelse er Danmark et vigtigt land for Hyundai, fordi vores infrastruktur og knowhow matcher den fortsatte udvikling af brintbil-teknologien perfekt,” siger Niels Rønnebech, adm. direktør i Hyundai Bil Import, om samarbejdet med Københavns Kommune.

København som teknologisk udstillingsvindue

Det er først fra år 2015, at ix35’eren i brintudgave bliver tilgængelig for Hr. og Fru Danmark, så indtil da bliver København en foregangsby for den nyudviklede teknologi.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Når de 15 Hyundai ix35 brint-biler ruller ud på de danske veje, er Danmark, sammen med Sverige, det første land i verden, der har serieproducerede brintbiler på vejene.

“Med en rækkevidde på op til hele 594 kilometer på en tankfuld brint behøver ingen danske Hyundai ix35 brint-bilister at frygte at køre tør, når nettet af brinttankstationer er fuldt udbygget. Også med hensyn til funktionalitet og køreglæde har danskerne virkelig noget at se frem til, for Hyundai ix35 brint er lige så hurtig og velkørende som en konventionel bil. Og så er den tilmed lydløs,” siger Niels Rønnebech.

Teknologien bag bilen

Brintteknologien fungerer ved, at en brændselscelle via en kemisk reaktion mellem brint og ilt leverer elektricitet til bilens elmotor.

Det eneste reelle affaldsstof, der produceres, er vand. Hyundai har vundet flere priser for at være i stand til at udvikle verdens første serieproducerede brintbil, der altså nu skal transportere Københavns Kommunes medarbejdere rundt til byens borgere.