1. Home
  2. Baggrund
  3. Cuba løsner op for bilhandlen
0

Cuba løsner op for bilhandlen

Cuba løsner op for bilhandlen
0
0

Det kræver ikke længer en tilladelse at købe ny bil, men det er fortsat en besværlig proces.

Sige man på Cuba, dukker der hurtigt billeder op i hovedet: Castro, cigarer og en horde af gamle amerikanske biler. Men sidstnævnte står måske nu til at ændre sig, grundet ny lovgivning.

Siden øens kommunistiske revolution i 1959 og op til 2011, kunne beboerne på øen kun erhverve sig biler konstrueret før revolutionen i slutningen af 0’erne. Således gik det til, at det caribiske samfund blev sækket med gamle øser fra 40’erne og 50’ernes USA, der fortsatte deres liv takket være lidt kreativ ingeniørkunst.

I 2011 blev lovgivningen reformeret, så Cubanerne kunne købe og sælge til hinanden. Lovgivningen tillod også salget af nye biler, eller mere moderne brugte biler, men kun stats-kontrollerede forhandlere med tilladelse kunne forhandle dem.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Men i dag lyder rygtet fra de Cubanske statsmedier, at restriktionerne vil blive slækket for at tillade Cubanerne at købe biler uden tilladelse. Granma, kommunisternes avis, rapporterer at Cuba’s ministers kabinet vil elimere de bestående mekanismer for godkendelse fra staten.

Det er ikke en komplet ændring af politikken. Den nye lovgivning vil stadig favorisere de bestående forhandlere med tilladelse og Cubanere og udlændinge vil stadig ikke kunne importere deres egne biler. Den nye lovgivning træder i kraft om en måned.