1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Detaljer & billeder af den nye Range Rover 4 – Video
0

Detaljer & billeder af den nye Range Rover 4 – Video

Detaljer & billeder af den nye Range Rover 4 – Video
0
0

Den nye Range Rover 4 er blevet offentliggjort, og vi kan nu vise et stort galleri samt en video af præsentationen.

Selve platformen er cirka 180 kg lettere end den gamle model, hvilket man bl.a. har opnået gennem brug af højtryksstål. Faktisk er fortæller Range Rover deres nye model er den første SUV med en aluminiums monocoque konstruktion.

Selve vægten på ”skallen” kan sammenlignes med BMW 3-serien, hvor den er 23 kg lettere! Sammenligner man med Audi Q5 finder man en forskel på 85 kg til Land Rovers fordel! Faktisk fortæller Land Rover den nye models ”skal” kun er 12 kg tungere end MINI Countryman!

Samlet set er den blevet 420 kg lettere end forgængeren!

Direktør for British Car Import A/S, Per H. Temmensen udtaler:

”Vi høster nu gevinsten af de milliarder af kroner, der er investeret i at gøre vores biler endnu mere klimavenlige uden at gå på kompromis med de overlegne køreegenskaber, som Range Rover er kendt for. At det har været muligt at opnå så markante reduktioner i brændstof- og CO2-udledningsniveau er yderst imponerende og helt unikt for en bil i Range Rovers klasse,”

Fem meters luksusflyder

Længden er 4,99m og akselafstanden 40mm længere hvorfor finder man rigeligt med benplads på bagsæderne. Benpladsen på bagsæderne er forbedret med 118mm, og den bliver af mange sammenlignet med Mercedes S-klasse når det kommer til kørekomfort, hjul- og vindstøj. Den høje kørekomfort kan bl.a. takkes den femte generation af deres luftaffjedringssystem, mens karrosseriets stivhed i forhold til den gamle model er 30 % forbedret.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Kabinen byder bl.a. på et nyt surround-anlæg i mærket Meridian, firezoners klimaanlæg med tider, sæder med mange muligheder for justering samt massage, LED belysning i kabinen og meget andet!

Klar til off-road

En rigtig Range Rover og Land Rover skal kunne køre off-road, og det har man selvfølgelig derfor sørget for.
Frihøjden er forhøjet med 18mm til 296mm foran og 310mm bagtil. Det opdaterede ”Terrain Response 2” system er også tilføjet, hvor man finder den nye ”auto”-knap, hvor systemet selv analyserer vejen og skifter mellem fem off-road kørselssystemer.

Motorudvalg og gearkasse

Pga. den lavere vægt er den populære 3.0 TDV6-motor blevet introduceret i modelprogrammet. Dermed er brændstofforbruget reduceret med hele 22 % til cirka 15,7 km/l, og CO2-emissionen er nede på 196 g/km.
Ydelsen er 255 heste v.4.000 omdrejninger i minuttet, og det maksimale drejningsmoment er 599 Nm v.2.000 omdr/min!

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Den største dieselmaskine er en 4.4 liters V8 med 335 hk og 699 Nm. Den eneste benzinmotor er den enorme V8 Supercharged med 504 heste og 624Nm! De to sidstnævnte motorer klarer hhv. 13,6 og 8,9 km/l.

Selvom motorudvalget er blevet mere økonomisk kan der trækkes enorme 3.500 kg på krogen!

Sent i 2013 vil Land Rover introducere en hybridmodel, men i mellemtiden kan vi kun fortælle om den. Den elektriske motor med 47 hk og 170 Nm bliver koblet til den sekscylindret dieselmotor med 286 hk og 558 Nm. Det betyder den samlede ydelse bliver omkring 333 hk og 0-100 km/t er klaret på 7,4 sekunder, mens CO2-udledningen kun er 169 g/km!

Permanente firehjulstræk er en selvfølgelig, og det får fordelt kræfterne gennem en ny 8-trins ZF-automatgearkasse. Selvom den nye Range Rover stadig er en stor bil, så vil man sagtens kunne bremse med 380 mm Brembo bremser på forhjulene!

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Den nye Range Rover bliver præsenteret ved Paris Motor Show, og vi forventer den er klar i Danmark fra starten af 2013. Du kan læse mere om den nye Range Rover 4 på http://allnewrangerover.landrover.com/

tags: