1. Home
  2. Baggrund
  3. Flere end 300.000 kører på sommerdæk om vinteren
0

Flere end 300.000 kører på sommerdæk om vinteren

Flere end 300.000 kører på sommerdæk om vinteren
0
0

I Danmark er der ingen lov om, at vinterdæk skal være monteret i vintervejr, hvilket der ellers er strenge krav om i Sverige, Norge og Tyskland etc.

I de tre nævnte lande lyder loven, at et køretøj skal være sikret tilstrækkeligt vejgreb i forhold til føret. Det betyder vinterdæk i slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim osv. Én lov som skal højne sikkerheden i trafikken om vinteren, men i Danmark er sådan en lov endnu ikke vedtaget.

Heldigvis er de fleste danske bilister fornuftige, og derfor er det blot 14 % af landets bilister, som vælger ikke at montere vinterdæk. Det er omkring 313.000 bilister, og nu vil Goodyear lave om på disse tal!

Dækproducenten Goodyear giver mulighed for at prøve et sæt vinterdæk med 14 dages fuld returret. Man må dog ikke have kørt længere end 1.000 km, og der må ikke være slidt mere end 1 mm mønster af.

”Vores erfaringer fra andre lande viser, at det gør en forskel for bilisterne, at de kan få lov til at prøve dækkene af. Det skyldes, at mange gerne lige vil opleve, at vinterdæk ikke larmer og ikke er skyld i et øget brændstofforbrug. Når først de er overbevist om dette, så har de mentalt overgivet sig til at køre med vinterdæk om vinteren fremover,” siger Ove Leth, salgsdirektør hos Goodyear Danmark.

Ift. sommerdæk er gummiblandingen anderledes i vinterdækkene, og dermed reagerer gummiet anderledes på de lave temperaturer. Det betyder kortere bremselængde, og i sidste ende kan det være forskel på et uheld eller blot en forskrækkelse.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Så har du endnu ikke fået vinterdækkene på, så er dette et godt tilbud! En grundregel er, man bør køre med vinterdæk når temperaturen falder til under 7 grader, hvilket ofte allerede sker i oktober.