1. Home
  2. Baggrund
  3. Højere hastighed giver mere sikkerhed
0

Højere hastighed giver mere sikkerhed

Højere hastighed giver mere sikkerhed
0
0

Det har haft gavnlig effekt for sikkerheden på vejene at hæve hastigheden på flere landeveje fra 80 km/t til 90km/t, viser en ny undersøgelse.

Fra 2011 tilladte Vejdirektoratet billister at køre 10 km/t i timen hurtigere på over 100 kilometers dansk landeveje, men den højere fartgrænse har ikke øget hastigheden på strækningen, beretter Morgenavisen Jyllands-Posten.

Stik modsat, tyder de midlertidige resultater fra undersøgelsen på, at der efter hastighedsøgningen på strækningerne nu er færre biler der kører med hastigheder der overstiger 100 km/t.

De sløveste billister er også kommet ud af starthullerne og har sat lidt op. Det er ensbetydende med øget trafiksikkerhed, fortæller flere eksperter. Kortere spænd i hastighed mellem de hurtigste og mest langsomme billister synes at være nøglen til at undgå uheld på landevejen.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

”Hvis der er stor spredning i hastighederne, er der flere, der vil forsøge at overhale. Så jo mere ensartede hastigheder vi kan få ude på de tosporede veje, desto sikrere bliver de”, foræller Vejdirektoratets ansvarlige for forsøget, Rene Juhl Hollen.

To tredjedele af alle trafikdrab i Danmark sker på landeveje, der er et særligt fokusområde for Vejdirektoratet.

Ifølge Havarikomissionen er fart årsagen til halvdelen af alle trafikdrab på landevejen.